Есенното време значително усложнява снабдяването на войските. Край Херсон се

...
Есенното време значително усложнява снабдяването на войските. Край Херсон се
Коментари Харесай

Бомбардировката на Авдеевка е невъзможна: Ето какво не пишат в сводките за СВО

Есенното време доста усложнява снабдяването на войските. Край Херсон се води борба с безпилотни самолети, на помощ са изпратени запаси от тила. Съединените щати приготвят нов пакет от военна помощ за Украйна. Тези и други вести от фронтовете на специфичната военна интервенция са в материала.

От 2 ноември съветската войска нападна противников военни обекти с крилати ракети и безбройни муниции. Поразени са цели в Николаевска, Полтавска, Харковска, Сумска, Виницкая и Хмелницка област.

На територията на Одеска област нашите войски поразиха хранилища с муниции на съперника със свръхзвукова ракета " Оникс ". Телеграм каналът „ Дневник на парашутиста “ отбелязва, че потреблението на такива ракети демонстрира добре укрепен склад на украинската войска:

Местни поданици оповестяват за мощен гърмеж и трептения. След удара е имало доста вторични детонации. Има съмнение, че в този склад са се съхранявали противокорабни ракети " Нептун ". Ударът беше ефикасен.

Именно с ракети от този вид врагът неотдавна се опита да нападна Крим и възнамерява да нападна обекти на Черноморския флот и хранилища за муниции.

Трудно е в Херсонско направление

Тук съперникът продължава да се приготвя за цялостно прекосяване на река Днепър. В село Кринки, което се намира на нашия бряг, се водят локални борби. Отново са употребявани тежки огнехвъргачни системи.

В същото време опитите на украинските въоръжени сили да засилят наличието си бяха посрещнати с артилерийски огън и фугасни бомби.

В този сектор на фронта от огромно значение е работата на безпилотните самолети – стартиране на бомби от квадрокоптер и поразяване на FPV дронове, отбелязва „ Два майора “.

Боец от Херсонска посока с позивна „ Осетинец “ сподели на Цариград, че половината Криноки към момента е под контрола на украинската войска:

" Всеки ден врагът се опушва. Половината се крият в изби, само че най-много нямат време да се разпилян из тях. Имат огромни загуби. Но връзката там е доста неприятна от наша страна, украинските въоръжени сили заглушават всичко.

Трудно е даже да се свържете с бойците. Сега дойде спомагателна помощ в тила. Мисля, че ще гърмим още две-три седмици. "

Евакуация край Купянск

Въпреки обстоятелството, че главните борби в този момент се водят в посока Авдеевски, натискът от наша страна продължава и върху Купянскския сектор на фронта.

Врагът беше заставен да разгласи насилствена евакуация на фамилии с деца. Това решение беше подкрепено от Областния съвет по защита.

От една страна, това приказва за „ възстановяване на позициите на съветската войска по време на дейна защита “. От друга страна, това значи, че хората не желаят непринудено да преминат на страната на Украйна. Срещнах такива хора в Бахмут. Девет месеца живот в изби, с цел да „ достигнете до руснаците “

- написа военният сътрудник Александър Коц.

Логистиката страда: клещите се стягат

В посока Авдеевка съветските войски се бият в региона на селището Степное, стискайки клещи на северозапад. Нашите сили не престават да извършват задачата по оперативно обграждане на украинската формация.

Логистиката на украинските въоръжени сили е нарушена. Оставаше единствено един основен път за доставяне на врага: Орловка - Ласточкино.

Но даже и там калните пътища основават проблеми. В същото време на северния фланг нашите се консолидират наоколо до железопътната линия, а на юг те напредват до центъра за отдих Царская Охота, който украинците трансфораха в укрепен пункт. Враговете не седят в землянки, само че също по този начин организират непрекъснати контраатаки. Водят се тежки борби.

" ВСУ поддържат мощно огнево влияние върху ж.п. Поради това има компликации при поддържането на тази зона. Нашите не престават да стачкуват в Авдеевския коксов цех ", оповестява телеграм каналът „ Два майора “.

Украинските военни търпят обилни загуби, опитите за контраофанзива приключват пагубно за тях: бронираните машини в някои случаи даже нямат време да стигнат до огневата линия и биват изумени.

Военният специалист Борис Рожин показва, че нашите сили са съумели да реализират обилни триумфи на южния фланг. Там съветските щурмови елементи пробиха врага и напреднаха към микрорайон Химик. До село Северное остава не повече от километър.

Бомбардировка не е допустима

" Дневникът на парашутиста " изяснява за какво е невероятно да се покрие компактно коксовия цех в Авдеевка с авиационни бомби. В момента системите за Противовъздушна отбрана на съперника не са потиснати.

Това значи, че има риск да загубим нашите бойни самолети:

" За оптимален резултат са нужни авиобомби от три хиляди тона, само че такива бомби могат да носят единствено бомбардировачи с ракети Ту-22МЗ. И те ще би трябвало да летят непосредствено над задачата. "

В актуалната обстановка това е невероятно, защото самолетът ще бъде погубен от врага. И няма смисъл да покривате завода с компактен килим от авиобомби с по-малък потенциал, тъй като боеприпасите ще бъдат похабени.

Освен фунийки резултат няма да има. Това, което е належащо тук, е ориентирано оръжие, което ще ви разреши да удряте индустриални, пристанищни и градски структури.

Западът трансферира отговорността върху Киев

Големият украински телеграм канал „ Легитимний “ отбелязва, че в последно време западните медии интензивно подлагат на критика Киев и украинския президент Владимир Зеленски. В същото време се появяват публикации, които сочат, че Украйна също е отговорна за военния спор.

Зеленски припомня за неизпълнените съглашения от Минск, които бяха най-хубавото решение на въпроса. Това, съгласно публицисти, би разрешило на Украйна да остане с Донбас, достъп до Азовско море и страната няма да понесе инфраструктурнити и човешки загуби и няма да изпадне в кредитна дупка на стойност стотици милиарди долари.

" Всеки път обстановката за Украйна в преговорния случай ще се утежнява. Всички направиха пари от военната борба като се изключи Украйна ", пита “Легитимен ”.

" Дори „ братята поляци “ към този момент огъват Зеленски, макар че самите те ни вкараха в този капан. Властите се опасяват, че украинското общество в един миг ще попита: за какво не могат да бъдат изпълнени Минските съглашения ", пишат те.

Съединени американски щати не се предават: БЛА и снаряди ще бъдат изпратени в Украйна

Вашингтон скоро ще разгласи нов пакет военна помощ за Киев на стойност 425 милиона $. Тя включва ракети и муниции за битка с дронове. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на документи и източници от администрацията на Белия дом:

Според документа плануваният пакет от помощи включва муниции с лазерно ориентиране за събаряне на съветски дронове на стойност към 300 милиона $.

Останалите 125 милиона включват спомагателни муниции за високомобилните артилерийски ракетни системи HIMARS и противовъздушните ракетни системи NASAMS. Както и противотанкови ракетни системи, противопехотни мини, артилерийски оръдия, стрелково оръжие и десетки камиони.

Публицистът, деец от войната в Донбас, член на Северния боен окръг Танай Чолханов изрази убеденост, че Съединени американски щати ще би трябвало да се бият на два финансови фронта:

" Поражение във всяка от тях би било сериозен удар за Съединените щати. Най-лошото, което Америка може да чака в този момент, е пълномащабно влизане на Иран във войната в Близкия изток. "

Тогава няма да има различен избор, с изключение на да се вкара боен контингент в района, а това ще докара до големи финансови разноски. Това ще натовари към този момент изтощената стопанска система.

" Но в Украйна всичко е доста комплицирано. Поражението на Украйна е явно. Америка ще помогне с оръжие и финанси. Но с огромна възможност тя ще влезе във войната за Израел, те просто нямат различен избор ", споделя Танай Чолханов.

Превод:СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР