Есенните срещи на МВФ и на Световната банка приключиха днес

...
Есенните срещи на МВФ и на Световната банка приключиха днес
Коментари Харесай

МВФ и Световната банка с общ призив да се направи повече в подкрепа на световния растеж

Есенните срещи на МВФ и на Световната банка завършиха през днешния ден с общ апел да се направи повече в поддръжка на международния напредък, който се колебае поради продължаващите търговски спорове и несигурността към Брекзит, съобщи Франс прес.

Новата директорка на МВФ Кристалина Георгиева уточни през днешния ден, че членовете на Фонда са разискали способи да увеличение на натиска върху страните, с цел да съблюдават те и усъвършенстват разпоредбите на международната търговия с оглед понижаване на несигурностите, тегнещи над растежа.

Американо-китайското комерсиално напрежение беше една от главните тематики на полемиките по време на срещата на финансовите ръководители тази седмица, акцентира Георгиева. Но при все че "ние би трябвало да търсим аргументите, заради които ние не реализираме прогрес във връзка с търговията ", тъй като това не е единствено резултат от китайско-американския спор, добави тя.

"Ние знаем всички доста добре, че актуалната стопанска система е доста повече стопанска система на услугите, на търговията онлайн, само че това са области, които комерсиалните съглашения мъчно покриват ", добави тя.

"Едно многостранно съдействие е нужно, с цел да се понижат комерсиалните търкания ", акцентира пък шефът на Европейската централна банка Марио Драги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР