Есенен форум “Световно образование, организиран от образователния консултант “Интеграл ще

...
Есенен форум “Световно образование, организиран от образователния консултант “Интеграл ще
Коментари Харесай

Къде зад граница искат да учат пловдивчани

Есенен конгрес “Световно обучение ”, проведен от просветителния съветник “Интеграл ” ще се организира в Пловдив на 8. октомври (хотел Double Tree By Hilton).

По време на ревюто ще бъдат обособени специфични зони за обучение в Нидерландия и Италия. Ще участват и редица задгранични университети.

В началото на новата академична година се регистрират с 6% повече записани студенти в университети в чужбина по отношение на миналата, оповестиха от “Интеграл ”.

Сред заминаващите най-вече са от София – 57%, следвана от Бургас – 10%, Варна – 10%.

Пловдив е на трето място с към 9 на 100 от заминаващите, като данните от офис Пловдив включват също градовете Стара Загора, Хасково и Пазарджик.

Нидерландия, Германия и Англия са топ три дестинациите за следване в чужбина, желани от кандидат-студентите от Пловдив. На 4. и 5. място се подреждат Италия и Австрия.

51% от актуалните първокурсници в народен мащаб са избрали Нидерландия.

Университетът по приложни науки във Фонтис, Техническият университет в Айндховен и Университетът по приложни науки в Хага са трите най-предпочитани образователни заведения там.

След първите три в топ 10 на дестинациите се подреждат Белгия, Германия, България, Франция, Австрия, Швеция, Гърция.

Кандидат-студентите в чужбина не престават да започват избора си с най-малко две целеви страни.

Номер едно в комбинациите е Нидерландия – Белгия (38 %), следвана от Нидерландия – Англия (22%), Нидерландия – Германия (14 %), Нидерландия – Италия (12 %) и Германия – Австрия (5%).

13 задгранични университета ще участват на ревюто в Пловдив. Това са: Advantage Austria Sofia, Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Американски университет в България, CAMPUS 02 Fachhochschule der Wirtschaft GmbH, Carinthia University of Applied Sciences, Constructor University, Fontys University of Applied Sciences, IMC University of Applied Sciences Krems, MCI Management Center Innsbruck – Internationale Hochschule GmbH, Sofia Metropolitan College, St. Pölten University of Applied Sciences, Swiss Education
Group, University of Applied Sciences Upper Austria.

Регистрацията за ревю Световно обучение – есен 2023 е безвъзмездна и целесъобразна за искащите да посетят форума.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР