Есапека Лапи направи много силни петъчни отсечки в рали Мексико“,

...
Есапека Лапи направи много силни петъчни отсечки в рали Мексико“,
Коментари Харесай

Абитебул: Лапи трябва да продължи да натиска

Есапека Лапи направи доста мощни петъчни прави в рали „ Мексико “, трети кръг за сезон 2023 в Световния рали първенец, след които излезе отпред в конкуренцията. Още в първия съботен стадий обаче финландецът позволи неточност, след която се удари в един електропроводен дирек и напусна надпреварата.

По този метод Лапи загуби шанса да се бори за своята едвам втора победа в WRC и първа от домашното му рали „ Финландия “, което той завоюва през 2017 година, когато бе водач на Тойота. Въпреки това отчаяние ръководителят на екипа на Хюндай, за който Лапи се състезава сега, Сирил Абитебул съобщи, че ще желае от своя водач той да остави тази злополука зад тила си и да продължи да натиска в идващите ралита.

„ След злополуката той сподели, че е бил закостенял, не е натискал и е позволил дребна неправилност. Всички сме разочаровани за Есапека и Йоне (Ферм, навигаторът на Лапи), само че те би трябвало да продължат напред. Есапека сподели висока скорост в Швеция и Мексико. Той би трябвало да продължи да натиска и да прави това, което правеше. Резултатите ще дойдат “, изясни Абитебул.
 Абитебул: WRC изостава доста от Формула 1 Абитебул: WRC изостава доста от Формула 1
Сезон 2023 в Световния рали шампионат продължава с рали „ Хърватия “, което ще се организира сред 20 и 23 април. Състезанието край хърватската столица Загреб ще бъде последното асфалтово рали преди серията от седем следващи макадамови надпревари („ Португалия “, „ Сардиния “, „ Сафари “, „ Естония “, „ Финландия “, „ Акрополис “ и „ Чили “).

Снимки: WRC.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР