ЕС започва да обсъжда 11-4 пакет от санкции срещу Русия,

...
ЕС започва да обсъжда 11-4 пакет от санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС започва да обсъжда 11-и пакет от санкции срещу Русия

ЕС стартира да разисква 11-4 пакет от наказания против Русия, като европейските посланици в Брюксел ще се съберат в сряда за първа полемика върху предложенията, които Европейската комисия е изпратила до столиците в петък.

Новият пакет ще разшири описите на глобени лица, медии и компании, възбраните върху износа на софтуерни артикули и ще основат нова опция за възбрана на експорт за трети страни, които по-късно продават стоките на Русия.

Говорейки в Киев, където е на аудиенция за Деня на Европа, 9 май, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че новият санкционен инструмент e ориентиран към заобикалянето на рестриктивните мерки. Той ще разреши на Комисията да изиска от страна членка да спре експорт за трета страна, в случай че тя разполага с информация, че крайният му адресат е Русия.

 Прокуратура разгласи, че ревизира по какъв начин България извършва глобите против Русия Прокуратура разгласи, че ревизира по какъв начин България извършва глобите против Русия

Използването на новия инструмент ще изисква утвърждение на страните членки и ще се употребява единствено в краен случай, увери Фон дер Лайен, защото двустранния експорт към трети страни е национална подготвеност.

Европейски Съюз ще сътвори два листата - страни, съгласно Европейски Съюз, които дават опция на Руската федерация да заобикаля глобите, и такива, на които е неразрешено да доставят артикули.

Еврокомисията предлага още разширение на описите от неразрешени за експорт софтуерни артикули и елементи за самолети, които през реекспорт се доставят в Русия, както определена на активността на " сенчести компании ", съдействащи за експорт на неразрешени артикули към Русия.

Агенция " Блумбърг " заяви в понеделник, че предложенията включват прибавяне на 70 души и 30 организации към санкционните описи и разширение на рестриктивните мерки върху артикули с права върху интелектуална благосъстоятелност и върху лицензи за тяхното произвеждане.

При медиите се чака възбрана за лъчение на тв RT Balkan ( " Русия през днешния ден Балкани " ), и ИТ компании, които могат да доставят сериозни технологии и програмен продукт на съветската разследваща общественост. Освен това Европейски Съюз желае да затегне разпоредбите за претоварването на нефт от транспортен съд на транспортен съд в намерено морето и възбраните за влизане на кораби с изключени транспондери в пристанищата на Европейски Съюз.

Европейски Съюз одобри десетия санкционен пакет на 25 февруари, ден след навършването на първата годишнина от началото на войната. и включва 87 лица и 34 организации, възбрана за експорт на артикули и технологии, съветски медии на арабски език и ограничавания съветски жители да заемат управителни позиции в обекти от сериозната инфраструктура в Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР