ЕС въвежда нови изисквания за повишаване на минималната заплата от

...
ЕС въвежда нови изисквания за повишаване на минималната заплата от
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови изисквания за повишаване на минималната заплата от 15 ноември

ЕС вкарва нови условия за повишение на минималната заплата от 15 ноември. Ключова роля за постигането на заслужен стандарт на живот има това да се подсигурява, че минималните заплати в другите страни членки са съответни, считат специалистите. Темата в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS разясняват специалистът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов и шефът на " Тристранно съдействие " в АИКБ Ивелин Желязков.

Капитанов сподели, че в българското законодателство би трябвало да се създадат промени преди 15 ноември. Желязков уточни, че механизмът за установяване на минималната работна заплата /МРЗ/ във всяка страна би трябвало да дава отговор на интернационалните стандарти и на националните особености.

Капитанов е на мнение, че страната би трябвало да изготви дълготраен проект за поощряване на груповото трудово договаряне и механизми за непрекъсната актуализация на МРЗ. Желязков сподели, че някои групи действия МРЗ е съответна, само че за други е проблем.

Директивата на Европейски Съюз би трябвало да бъде призната, безапелационен е Капитанов. Според Желязков би трябвало да се съпоставят сравними величини, с цел да има резлутат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР