ЕС трябва да реформира своите правила за гласуване в основни ...

ЕС трябва да реформира своите правила за гласуване в основни

Подкрепа за големи промени в ЕС от Германия

ЕС би трябвало да реформира своите правила за гласоподаване в съществени области. Това разгласи ръководителят на немското държавно управление Олаф Шолц, заяви Политико.

Самият Шолц приказва пред немския парламент.Още по темата20 юни 2022 21:303516 юни 2022 16:0856 Това стана тъкмо преди срещата на върха в Европейски Съюз.

Според него Европейски Съюз би трябвало да промени разпоредбите за гласоподаване с квалифицирано болшинство. Той упорства, че по този начин ще се спре разновидността обособени страни да възпират значими решения на групата.

Това е доста значимо да стане в региона на външните работи. Подобно предложение пристигна от европейския ръководител Урсула фон дер Лайен.

Промяната в разпоредбите за гласоподаване ще бъде призната бързо, в случай че има единно мнение измежду европейските страни. Няколко страни обаче оповестиха, че не са удовлетворени от сходна концепция.

Германският представител се разгласи и за промени в Европейски Съюз, които евентуално ще изискват смяна в контракта, като те ще се употребяват за подсилване на демокрацията и върховенството на правото.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg