ЕС ще работи с Международния наказателен съд (МНС) и ще

...
ЕС ще работи с Международния наказателен съд (МНС) и ще
Коментари Харесай

ЕС иска международен трибунал за Русия

ЕС ще работи с Международния углавен съд (МНС) и ще помогне за основаването на специфичен арбитражен съд за Русия, заяви тази заран ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Заедно с нашите сътрудници ще подсигуряваме, че Русия ще заплати за опустошението, което аргументи (в Украйна – б.р.) “, увери тя.

Това по думите й ще стане със замразените сметки на съветските олигарси и сметките на съветската Централна банка. Оценката е, че нанесените до момента вреди на Украйна възлизат на 600 милиарда евро.

„ Руските олигарси би трябвало да компенсират тази цена и да покрият разноските за възобновяване на страната. Русия би трябвало да заплати за ужасяващите си закононарушения, в това число за експанзията против суверенна страна “, посочи Фон дер Лайен.

Досега Европейски Съюз е блокирал активи за 300 милиарда евро на Централната банка на Русия. Замразени са и активи на съветските олигарси на стойност 19 милиарда евро. В кратковременен проект Брюксел може да сътвори дружно с сътрудниците си конструкция за ръководство и вложение на тези фондове. Приходите ще отидат в интерес на Украйна.

А откакто глобите бъдат вдигнати, тези фондове би трябвало да бъдат употребявани, с цел да заплати Русия цялостно обезщетение за породените на Украйна вреди.

Европейски Съюз ще работи за интернационално съглашение всичко това да стане допустимо.

Спецтрибуналът би трябвало да работи с поддръжката на Организация на обединените нации. Европейски Съюз ще работи за колкото се може по-голяма интернационална поддръжка за тази юридическа институция.

Russia must pay for its horrific crimes.

We will work with the ICC and help set up a specialised court to try Russia’s crimes.

With our partners, we will make sure that Russia pays for the devastation it caused, with the frozen funds of oligarchs and assets of its central bank
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР