ЕС ще предостави на Украйна над един милион снаряда до

...
ЕС ще предостави на Украйна над един милион снаряда до
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС ще предостави на Украйна над един милион снаряда

Европейски Съюз ще даде на Украйна над един милион снаряда до края на годината, заяви през днешния ден европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той означи, че през днешния ден на работна среща на министрите на защитата от Европейски Съюз в Брюксел е било регистрирано повишаване с 40 на 100 на опциите на европейското военно произвеждане.

„ Миналата година Европейски Съюз даде обещание за една година да обезпечи на украинските сили 1 млн. снаряда. До през днешния ден са доставени 330 000, главно от запасите. Очаквам до март доставката на още 200 000 снаряда до края на март “, сподели Борел.

От началото на съветското нахлуване Европейски Съюз е обезпечил на Украйна военно съоръжение за 28 милиарда евро. Тази година се планува военна помощ за още 21 милиарда евро и това е сензитивно нарастване, означи той.

Борел заяви, че Европейски Съюз е подготвил 40 хиляди украински бойци и до лятото ще образова още 20 хиляди. В навечерието на утрешното изключително съвещание на Европейския съвет той настоя, че утвърждението на по-нататъшната поддръжка за Киев би трябвало да се реши незабавно.

Западът към този момент схваща неуспеха на своя план „ Украйна “. Това е подтекстът на казаното от съветския външен министър Сергей Лавров на посланическата кръгла маса за разрешаване на обстановката към Украйна, напомня SafeNews. Речта му бе оповестена от Руското посолство в България в пост в формалната му Facebook страница.

Военните оферират да се стреля по краката на отказващите да излязат от колите, с цел да избегнат готовност. Броят на укриващите се в Украйна пораства и хората измислят разнообразни способи, с цел да избегнат мобилизацията, написа „ Страна “. За отхвърли да спре колата по искане на военния комисар, един от локалните бойци предложи да се гръмнат „ нарушителите “ в коленете.

За отвод да излезете от колата по искане на военния комисар би трябвало да бъдете „ прострелян в коляното “, защото е нужна „ строга готовност “.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР