ЕС ще отпусне 470 млн. евро за цифрова свързаност, вкл.

...
Коментари Харесай

Конкурсите на ЕС за цифрова свързаност започват през септември


Европейски Съюз ще отпусне 470 млн. евро за цифрова съгласуваност, включително за технологии от пето потомство
(снимка: CC0 Public Domain)

П редстоящи тази есен състезания разкриват благоприятни условия за финансиране на планове на български компании и организации по Механизма за свързване на Европа и стратегия „ Цифрова Европа ”, стана ясно на Евро Техно Инфо Ден, проведен от Министерството на превоза и известията.
още по темата
Първите състезания в региона на цифровата съгласуваност са през септември и октомври 2022 година Общият бюджет надвишава 470 млн. евро. Ще бъдат отпуснати средства за технологии от пето потомство в опазването на здравето и образованието.

Предвижда се също финансиране за опорна съгласуваност като подводни кабели и сателитна инфраструктура за цифрови световни портали, стана ясно при показване на тематиките и условията към претендентите.

Бюджетът на Механизма за свързване на Европа в бранш „ Транспорт ” е 25 807 000 000 евро за интервала 2021-2027 година С тези средства ще бъдат подкрепени планове, които да развият Общоевропейската транспортна мрежа, за мултимодални мрежи и адаптиране на инфраструктурата към условията за двойно предопределение (гражданско и военно).

Министерство на превоза и известията е народен координатор за цифровия и транспортен бранш и прикани повече участници да се включат в състезанията, като има подготвеност да им  окаже подпомагане, съобщи при откриването на осведомителния ден заместник-министър Дилян Берковски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР