ЕС ще купува газ от Израел. Договор за горивото се

...
ЕС ще купува газ от Израел. Договор за горивото се
Коментари Харесай

Европа ще купува газ от Израел

ЕС ще купува газ от Израел. Договор за горивото се чака да бъде подписано до края на днешния ден, разгласи израелското министерство на енергетиката.

Европейски Съюз съобщи, че Израел може да бъде нов източник на газ, защото се стреми да понижи зависимостта си от съветската сила.

Припомняме, че Европейски Съюз предприе стъпки за ограничение на енергийната си взаимозависимост от Русия, откакто страната атакува Украйна в края на февруари. От своя страна " Газпром " спря доставките на газ за няколко страни от Европейски Съюз, сред които е и България, съобщи нюз.бг.

Газовите находища на Израел се правят оценка на към 1 трилион кубически метра - тройно повече от предстоящото вътрешно ползване през идващите три десетилетия. Възможностите за експорт на тези запаси са най-малко три. Проектът " ИйстМед " е за подводен газопровод до Гърция. Втората опция е за тръба за Европа през Турция, само че реализацията ѝ ще коства най-малко милиард и половина $ и ще зависи от нелеките връзки сред Тел Авив и Анкара. Третата опция е увеличение на износа за Европа през Египет, където израелският газ се втечнява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР