ЕС проучва опасността от миграционен натиск от Русия след обявената

...
ЕС проучва опасността от миграционен натиск от Русия след обявената
Коментари Харесай

ЕС се готви за опасност от миграционен натиск от Русия

ЕС изследва заплахата от миграционен напън от Русия след оповестената през вчерашния ден от Кремъл частична готовност. Това заяви на конференция през днешния ден представител на Европейската комисия, оповестява Българска телеграфна агенция.

От Брюксел прецизират, че европейското законодателство планува опция бягащите от родината си руснаци да подадат молби за протекция. По неговите думи молбите би трябвало да се правят оценка от управляващите, които са ги получили и всеки случай следва да бъде обсъждан поотделно.

В Европейски Съюз одобряват за вероятен наплив от молби за протекция, по тази причина тематиката се разисква и се чака да бъде одобрен общ метод. Говорителят посочи, че страните от Европейски Съюз разполагат с опцията да откажат да позволен през границите си пасажер, за който преценяват, че може да сътвори заплаха за сигурността и публичния ред.

Говорителят поздрави и протестиращите против режима на Владимир Путин, тъй като " демонстрират храброст да изразят своята позиция, изключително при лимитираните свободи на изложение и събиране, и при пропагандния напън ". 

Продължава и работата по определянето на нови наказания против Русия. Според представителя към този момент е несвоевременно да се провежда среща сред представители на Европейски Съюз и съветския външен министър Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Държавите от Европейски Съюз са на мнение, че към този момент среща с Лавров не би довела до нужния резултат.

Цените и ембаргото върху съветския нефт би трябвало да бъдат решени на международно ниво, по тази причина диалозите се водят в Г-7. Европейските наказания против Русия имат смисъл, когато се вкарват в съгласие и с необятната поддръжка на сътрудниците на Европейски Съюз, добави представителят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР