ЕС призова днес за широки политически преговори във Венецуела за

...
ЕС призова днес за широки политически преговори във Венецуела за
Коментари Харесай

ЕС призова за диалог и нови избори във Венецуела

ЕС прикани през днешния ден за необятни политически договаряния във Венецуела за образуване на нови избори и предизвести, че е подготвен да наложи наказания на още венецуелски представители, в случай че подкопават демокрацията и върховенството на законаа или са виновни за нарушавания на човешките права, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В декларация външните министри от Европейски Съюз обявиха, че единственият излаз от ризата във Венецуела е бързо да се възобновят политическите договаряния и незабавно да се сътвори венецуелски разговор и временен развой, водещ до достоверни, инклузивни и транспарантни локални, парламентарни и президентски избори.

Описвайки изборите на 6 декември като пропуснат късмет за народна власт, чиито резултати те не могат да одобрят, министрите прибавиха, че Европейски Съюз е подготвен да изпрати наблюдателска задача, в случай че се провеждат нови избори. Те приканиха да се подсигуряват свободата и сигурността на всички политически съперници, изключително на Хуан Гуайдо, както и на останалите представители на демократичната съпротива. Министрите обявиха, че Европейски Съюз счита Гуайдо и другите опозиционни представители за "привилегировани сътрудници " и ги прикани да да заемат единна позиция предвид на инклузивен развой на разговор и договаряния.

Министрите прибавиха, че поради влошаващата се обстановка с човешките права и проблемите с върховенството на заокна във Венецуела, Европейски Съюз е подготвен да одобри спомагателни лични рестриктивни ограничения против тези, които подкопават демокрацията или върховенството на закона или са виновни за съществени нарушавания на човешките права, като подчертаха, че ограниченията са замислени по този начин, че да не навредят на популацията на Венецуела, и могат да бъдат анулирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР