ЕС планира мащабно обучение на специалисти за полупроводниковата индустрия(снимка: CC0

...
ЕС планира мащабно обучение на специалисти за полупроводниковата индустрия(снимка: CC0
Коментари Харесай

Европа ще похарчи милиони за обучение на специалисти по чипове


Европейски Съюз възнамерява огромно образование на експерти за полупроводниковата промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейският съюз има намерение да влага минимум 4 милиона евро за образование на инженери за потребностите на локалната полупроводникова промишленост , която в последните години се очерта като основна за софтуерния суверенитет на страните по света.

Надеждите на европейските управляващи за развиване на локалната полупроводникова промишленост не могат да бъдат осъществени без подобаващи човешки запаси, по тази причина в Европейски Съюз е основан консорциум от 18 организации и компании под егидата на асоциацията SEMI. Тази нова конструкция ще образова експерти с нужния профил посредством отпуснати от управляващите 4 милиона евро.

Според публично прессъобщение, самодейността планува основаване на просветителна институция European Chip Skills Academy. Тя ще образова експерти в най-популярните области на приложение на микроелектрониката, в това число автомобилната промишленост и технологиите за адитивно произвеждане.
още по темата
4-те милиона евро, отпуснати от управляващите в Европейския съюз, се чака да са задоволителни за финансиране на главните действия на Академията за интервал от четири години.

Програмите за образование ще бъдат децентрализирани, защото всяко образователно заведение в района ще се специализира в образованието на експерти от избран профил.

Академията ще стартира работа тази есен и ще сплоти просветителни институции от Германия, Франция, Испания, Австрия, Италия, Белгия, Румъния, Холандия, Финландия, Чехия, Ирландия и Унгария.

В комбиниране със дотациите за създаване на заводи за чипове в Европа, новата просветителна самодейност би трябвало да сътвори условия за развиване на локално произвеждане на полупроводникови съставни елементи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР