ЕС планира да забрани руснаци да купуват недвижими имоти в

...
ЕС планира да забрани руснаци да купуват недвижими имоти в
Коментари Харесай

ЕС планира да забрани руснаци да купуват недвижими имоти в европейски страни

ЕС възнамерява да забрани руснаци да купуват недвижими парцели в европейски страни, написа Блумбърг, базирайки се на документ, до който е получил достъп.

Мярката ще засегне съветски жители, резиденти и сдружения и би трябвало да бъде утвърдена от страните членки, като е допустимо в нея да бъдат нанесени промени.

Европейски Съюз включва в шестия си пакет наказания възбрана за покупко-продажби с недвижими парцели с съветски жители, с цел да ускори натиска върху президента Владимир Путин, показва организацията.

Предложението на Европейската комисия ще блокира покупко-продажбите с недвижими парцели с съветски жители, резиденти и сдружения, забранявайки продажбата или прехвърлянето, директно и непряко, на " права на благосъстоятелност върху недвижими имущества, ситуирани на територията на Съюза ", съгласно документа.

Забраната е част от най-новия кръг ограничавания, който за първи път ще засегне доходоносната петролна индустрия на Русия и " Сбербанк ", най-голямата съветска банка. Тя ще обхване руснаци, които не са жители на Европейски Съюз и нямат позволение за престояване в страни членки на Европейски Съюз, само че не и тези, които имат поданство или позволение за престояване в Европейската икономическа зона или Швейцария, съгласно Блумбърг.

Много съветски милиардери получиха благосъстоятелност в Европейски Съюз след разпадането на Съветския съюз, прехвърляйки част от благосъстоянието си отвън Русия. Роман Абрамович да вземем за пример има шато във Франция с басейн на покрива, а Сюлейман Керимов е свързван с първокласен парцел в страната, който има тенис корт и голям объл външен басейн.

Европейски Съюз, както и Съединени американски щати и Англия, към този момент вкараха строги ограничения против други активи на съветските свръх богаташи. Над една дузина суперяхти бяха блокирани или иззети в европейски пристанища от началото на войната в Украйна като част от глобите, ориентирани към съветските милиардери.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР