ЕС отпуска нова финансова инжекция за Украйна. Общността на 27-те

...
ЕС отпуска нова финансова инжекция за Украйна. Общността на 27-те
Коментари Харесай

ЕС отпуска 1,2 млрд. помощ за Украйна

ЕС отпуска нова финансова инжекция за Украйна. Общността на 27-те ще даде пакет на стойност 1,2 милиарда евро.

„ Европейската комисия отпуска нов пакет финансова помощ за Украйна в размер на 1,2 милиарда евро ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя отбелязва, че средствата са от нова стратегия за макроикономическа помощ. Те ще бъдат отпуснати на траншове и ще оказват помощ за стабилността в страната.

„ Европейски Съюз ще продължи да прави вложения в страната. На първо място, Европейска комисия предлага нов  пакет от макро-финансова помощ в размер от 1.2 милиарда евро. Той ще помогне финансово на Украйна за проблемите, свързани с спора. Разчитаме на Съвета и на Европейския парламент да одобрят този пакет допустимо най-бързо. След това ще задействаме бързо отпущането на първия транш от 600 млн. евро. Освен това, скоро ще стартираме работа по втората дълготрайна стратегия за финансова помощ в поддръжка на модернизацията на страната. Второ, Европейска комисия съвсем ще удвои двустранната помощ за Украйна под формата на безплатни средства за тази година - ще бъдат отпуснати в допълнение 120 млн. евро, които да й оказват помощ да укрепи държавността и устойчивостта “, изясни ръководителят на Европейска комисия.

Съобщението за финансовата помощ идва в доста напрегната обстановка.

„ Нека бъде ясно. Украйна е свободна и суверена страна. Тя сама взема своите решения. Европейски Съюз ще продължи да я поддържа “, изрично съобщи в края на изказването си Урсула фон дер Лайен.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР