ЕС одобри удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 г.,

...
ЕС одобри удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 г.,
Коментари Харесай

ЕС одобри удължаване на Брекзит до 31 януари

ЕС утвърди удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 година, заяви неговият ръководител Доналд Туск.

„ Европейският съюз дефинира нова дата за излизане на Англия от блока – 31 януари 2020 година “, заяви Туск.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън изиска Брюксел да удължи периода след напън от Народното събрание. Депутатите обаче утвърдиха законопроекта му за бракоразвод като цяло, отваряйки опцията да реализират вярно съглашение и да прекратят драмата Брекзит след повече от три години развълнуван спор.

Държавите-членки по-рано одобриха кардинално закъснение, с цел да избегнат риска от срив и вълнения, само че някои страни, най-много Франция, поставяха под въпрос какъв брой време би трябвало да бъде отлагането.

По-късно през днешния ден Джонсън ще изиска Камарата на общините да гласоподава за предварителни избори, които той желае да насрочи на 12 декември – откакто депутатите имат време да ратифицират договорката за Брекзит.

Той евентуално още веднъж ще претърпи проваляне, както и при двата си предходни апела за избори, разяснява Агенция Франс Прес. Джонсън се нуждае от поддръжката на две трети от 650-те депутати, само че няма даже нормално болшинство, написа организацията.

Лейбъристката партия не харесва договорката на Джонсън за Брекзит и декларира, че няма да поддържа избори, до момента в който опасността му да напусне Европейски Съюз без никаква договорка не бъде отстранена. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР