ЕС обмисля отлагане на решението за забрана на продажбата на

...
ЕС обмисля отлагане на решението за забрана на продажбата на
Коментари Харесай

ЕС обмисля отлагане на забраната за продажбата на бензинови коли и дизели през 2035 г.

ЕС обмисля отсрочване на решението за възбрана на продажбата на нови дизелови и бензинови коли през 2035 година Така най-малко твърди основният финансов шеф на Porsche Луц Мешке в Сингапур по време на представянето на втория напълно електрически модел на марката Macan.  " В момента има доста полемики за края на мотора с вътрешно горене. Мисля, че може да се отсрочи ", сподели Мешке.

Потребителите са озадачени от високите цени на колите на ток и на електрическата енергия, както и последователното унищожаване на тласъците за закупуване на електрически автомобили. Англия към този момент отсрочи възбраната си за бензинови и дизелови коли с пет години, от в началото плануваната 2030 година до 2035 година
Европейски Съюз и Германия реализираха съглашение да разрешат продажбата на нови транспортни средства с мотори с вътрешно горене, които употребяват синтетични горива след 2035 година Сега Мешке твърди, че се обмисля доста по-радикално решение.
Единственият проблем е фактът, че промишлеността към този момент е вложила милиарди евро в електрическия преход.

През декември ръководителят на групата на ЕНП (Европеската национална партия) в Европейския парламент и основен претендент на ХСС за европейските избори Манфред Вебер разгласи, че ще желае да анулира възбраната за мотори с вътрешно горене, планувана за 2035 година

" Ако моята група успее да реализира болшинство след европейските избори, ние ще отменим възбраната за мотори с вътрешно горене, призната от Европейския парламент през този законодателен интервал ", сподели Вебер пред немски публицисти.
Европейски Съюз се съгласи да прегледа проектите за анулация на продажба на нови дизелови и бензинови коли през 2026 година, когато ще се видят какъв брой електрически коли и станции за зареждане има. " Бих желал да употребявам тази проверка, с цел да поправя това решение, взето от " Червените " и " Зелените ", което води до големи конкурентни дефекти за Европейски Съюз ", счита Вебер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР