ЕС може да отхвърли сделката за Брекзит. За това предупреди

...
ЕС може да отхвърли сделката за Брекзит. За това предупреди
Коментари Харесай

ЕС може да отхвърли сделката за Брекзит

ЕС може да отхвърли договорката за Брекзит. За това предизвести ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. 

Припомняме, че  по-късно тази седмица ще се организира среща на върха  и Туск не е уверен, че всички страни-членки ще одобрят проекта за излизане на Англия от Общността. 

По думите на Туск, това изисква време. 

Ейре също напомни, че договорка няма и оставят въпроси, които няма единодушие. Предстоят решаващи седмици и месеци, заяяи министър председателят Лео Варадкар. 

Дни по-рано  Работната група на Европейския парламент  относно Брекзит  приветства по принцип политическото съглашение за преходния интервал , макар че резервират правото си на парламентарен надзор.

Отново  потвърдиха, че до момента в който не бъде реализирано единодушие по всички противоречиви въпроси, нищо не е решено . Европейският парламент, както и Европейският съвет, без значение един от различен ще решат дали дефинитивно контрактуваното съглашение за отдръпване е задоволително или не.

Приветствано бе потвърждението, че жителите на Европейски Съюз, идващи в Обединеното кралство по време на преходния интервал, ще имат същите права като тези, които са пристигнали преди началото му и че дискриминативните предложенията на Обединеното кралство по отношение на жителите на Европейски Съюз, пристигнали преди и след началото на преходния интервал, бяха отхвърлени.

Приветствано бе и потвърждението на Обединеното кралство , че съглашението за отдръпване ще включва " подсигуряващо " решение, препоръчано от Европейската комисия, за  да се избегне твърда граница в Ирландия ./ news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР