ЕС и НАТО подкрепиха България на фона на руската заплаха

...
ЕС и НАТО подкрепиха България на фона на руската заплаха
Коментари Харесай

ЕС и НАТО зад България заради изгонените дипломати

ЕС и НАТО поддържаха България на фона на съветската опасност да прекъсне дипломатическите си връзки със страната ни.

Причина за гнева на Москва е изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници.

„ Европейски Съюз показва страдание за неоправданата опасност на Руската федерация да приключи дипломатическите си връзки с България в отговор на решението й да изгони 70 съветски дипломати ", се споделя в изказване на Европейската работа за външна активност (ЕСВД)

В него се акцентира, че решението на София е напълно в духа на интернационалното право, а тези чиновници са работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

„ Европейски Съюз напълно поддържа и е изцяло взаимен с България при тези условия и ще следи въпроса от близко. Такова несърамзерно деяние от страна на Русия само служи за спомагателната й интернационална изолираност ", акцентират от Службата, ръководена от висшия представител зна Съюза за външната политика Жозеп Борел.

„ Това е суверенно решение, което би трябвало да се зачита ", съобщи и представителят на НАТО Оана Лунджеску.

Тя добави, че алиансът е взаимен със страната ни. Съюзниците от пакта изрично осъждат поведенческия модел на прилепяне от страна на Русия, който тя ползва отдавна, опитите й да се намесва в демократичните процеси и институции и да взема на прицел сигурността на европейските жители.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР