ЕС и НАТО осъдиха тази вечер решението на руския президент

...
ЕС и НАТО осъдиха тази вечер решението на руския президент
Коментари Харесай

ЕС и НАТО осъдиха решението на Путин да признае независимоста на Донецк и Луганск |

ЕС и НАТО осъдиха довечера решението на съветския президент Владимир Путин да. Осъждаме най-решително тази стъпка, която е в блестящо несъгласие с интернационалното право и със споразуменията от Минск, се показва в общо изказване на ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Европейски Съюз ще отговори със наказания против забърканите в това нелегално деяние и удостоверява непоклатимата си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите граници, прибавят те.

Европейски Съюз и неговите сътрудници ще отговорят единно, твърдо и уверено, в съпричастие с Украйна, се показва в изказване на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

The recognition of the two separatist territories in is a blatant violation of international law, the territorial integrity of Ukraine and the agreements.

The EU and its partners will react with unity, firmness and with determination in solidarity with Ukraine.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Туитър, че осъжда действието на Москва. По неговите думи това подкопава напъните за решение на спора. Призоваваме Русия да престане на подклажда спора и да избере дипломацията, прибавя той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР