ЕС е все повече политически, а не просто икономически съюз.

...
ЕС е все повече политически, а не просто икономически съюз.
Коментари Харесай

Анализатор: Важно е да се помисли как да се попречи на Унгария да блокира важни геополитически процеси

ЕС е от ден на ден политически, а не просто стопански съюз. Това изясни пред Христо Анастасов, анализатор по интернационалните тематики.

Съюзът публично стартира договаряния за присъединение с Украйна и Молдова.

" На целия развой ще се гледа по много по-различен метод, тъй като залозите през днешния ден наподобяват напълно разнообразни. Русия води пълномащабна война против едната от страните и подкопава по всевъзможен метод другата ".

Има големи опасности, тъй като не знаем дали те ще съумеят да запазят независимостта си по отношение на агресора, изясни той в предаването " Преди всички ".

" Това е огромният залог за всички ни ".

Анастасов разяснява позицията на Унгария по въпроса.

" Унгарската позиция по всеки европейски въпрос, обвързван със сигурността и независимостта на европейските страни от източния фланг във връзка с Русия, е директно обвързвана със ориста на ръководещата партия и нейния водач. Той сполучливо играе ролята на разделителя.

Важно е да помислим по какъв начин да попречим на Унгария да блокира значими геополитически процеси. Решението ще е стъпка към един по-силен съюз и това е отпадането на взимането на огромна част от решенията с консенсус ".

С експанзията си Русия принуди доста свои последователи на високи позиции в Европейски Съюз да си мълчат, означи още анализаторът.

Въпросът не е дали ще има мир, в случай че спре въоръжението за Украйна, а какъв брой тежки ще са последствията за нас, в случай че тя падне, изясни той.

" Въоръжаването ѝ е единственият вероятен добър за европейците сюжет ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР