ЕС е отпуснал близо 800 милиона евро помощ за гръцките

...
ЕС е отпуснал близо 800 милиона евро помощ за гръцките
Коментари Харесай

ЕС дава 800 милиона евро помощ за гръцките железници

ЕС е отпуснал близо 800 милиона евро помощ за гръцките железници, заяви представител на Европейската комисия пред гръцкото издание " Катимерини ".
Първата сума за въвеждането на Европейската система за ръководство на железопътния трафик (ERTMS) е отпусната още през 2000 година.
Европейската система за ръководство на железопътния трафик е системата от стандарти за ръководство и взаимоотношение на сигнализацията за железниците в страните от Европейския съюз.
Представителят на Европейски Съюз сподели, че е имало непрекъсната поддръжка със средства от евросъюза и означи, че макар всички старания да се приведе страната в сходство с европейското законодателство в тази област, „ мрежата на железопътната инфраструктура в Гърция към момента е благосъстоятелност и се ръководи от напълно държавни компании. ” „ Все още има потребност от усъвършенствания на гръцките железници “, сподели представителят, добавяйки, че в своя План за възобновяване и резистентност, въведен, с цел да помогне на страната да се възвърне от коронавирус пандемията със средства на Европейски Съюз, гръцкото държавно управление е определило нуждата от възстановяване на инфраструктурата и ръководството й като приоритет.
Той добавя, че държавното управление е признало проблемите, свързани с ръководството на железопътни планове, и се е споразумяло за редица промени, които да бъдат приложени през идващите години. От 2014 година Европейски Съюз е отпуснал 697,3 милиона евро за гръцките железници. Освен това от 2000 година до през днешния ден са изплатени още 87,8 милиона евро под формата на съфинансиране с Гърция. Ще последват още 130 милиона евро от Фонда за възобновяване и 50 милиона евро от Програмата за обществени вложения.
Европейските средства за гръцките железници идват от три съществени източника: Пакета за политиката на доближаване, Механизма за свързване на Европа и Плана за възобновяване и резистентност.
57 души, доста от които студенти, починаха при челния конфликт на пътнически и товарен трен в Централна Гърция на 28 февруари. Четирима железопътни чиновници бяха упрекнати, само че публичният яд се насочи към дългогодишното неприятно ръководство на железопътната мрежа и страната беше разтърсена от поредност от всеобщи митинги на фона на идните парламентарни избори. Синдикатите обаче от дълго време предизвестяват за неналичието на личен състав в железниците и за забавянето на модернизацията на системите за сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР