ЕС е готов да предприеме жестоки мерки срещу Унгария заради

...
ЕС е готов да предприеме жестоки мерки срещу Унгария заради
Коментари Харесай

ЕС е готов да предприеме жестоки мерки срещу Унгария заради Украйна

Европейски Съюз е подготвен да предприеме жестоки ограничения против Унгария поради Украйна. Лидерите на Европейски Съюз са подготвени за тежка борба с Унгария. Ако министър председателят Виктор Орбан продължи да блокира пакет от помощ от 50 милиарда евро за Украйна на срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на източници, осведомени с подготовката за срещата.

В понеделник Унгария се опълчи на предлагането на блока за основаване на нов фонд. Той ще обезпечи по-надежден метод за даване на сериозна военна помощ на Украйна. Този ход идва, откакто Орбан блокира решение за даване на финансова помощ на Киев в средата на декември.

Според източници членовете на Европейски Съюз са подготвени да одобряват пакет от ограничения за Украйна на срещата на върха в Брюксел, без значение от поддръжката на Унгария. Ако Орбан продължи да блокира решението, то може да бъде признато от 26 страни без присъединяване на Унгария. Подготовката за сходен сюжет е в разгара си, споделят те.

Като авариен вид се преглежда опцията за прекачване на средства към Киев отвън бюджетния развой на Европейски Съюз.

Събеседниците на Bloomberg означават още, че против Унгария може да бъдат въведени наказателни ограничения – в това число отнемане на Будапеща от правото й на глас като членка на Европейски Съюз.

Източник: Bloomberg, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР