ЕС добави в терористичния си списък Яхия Синуар – политическия

...
ЕС добави в терористичния си списък Яхия Синуар – политическия
Коментари Харесай

Лидерът на „Хамас“ – в терористичния списък на ЕС

ЕС добави в терористичния си лист Яхия Синуар – политическия водач на палестинската формация „ Хамас “.

Това стана след взето решение на страните членки (Съвета). То е в отговор на офанзивата на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври 2023 година

Санкциите са обнародвани в Официалния вестник на Европейски Съюз и влизат в действие неотложно. С тях се постанова запор на имуществото на Синуар в Европейски Съюз и възбрана европейски жители и организации да му дават стопански средства.

Така в терористичния лист на Европейски Съюз към този момент попадат 16 души. Сред тях са Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фара – ливанци надлежно с канадско и австралийско поданство. Те са наказани за взривяването на израелски рейс през лятото на 2012 година на летище „ Сарафово “ край Бургас. Тогава починаха петима туристи от Израел и българският водач на рейса.

Двамата терористи получиха у нас на пожизнен затвор без право на подмяна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР