ЕС добави още руски олигарси и официални лица в черния

...
ЕС добави още руски олигарси и официални лица в черния
Коментари Харесай

Черният списък на ЕС расте, още руски олигарси попаднаха там

ЕС добави още съветски олигарси и публични лица в черния си лист със глобени лица, да затегне контрола върху преводите на криптовалутата и да се насочи към морския бранш поради войната в Украйна, оповестиха дипломати, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

27-те страни членки също по този начин даде зелена светлина за изключването на три беларуски банки от световната система за разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за съветската инвазия, заяви в Twitter френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Междувременно във вторник вечерта Вашингтон разгласи, че стопира вноса на съветски горива. Извън тази възбрана, обаче, остава уранът. Подобна мярка вкарва и Англия, а Москва отговори в същия звук. Съединените щати стопираха изцяло вноса на съветски нефт, газ и даже въглища. Джо Байдън изясни на американците, че бензина ще стане по-скъп, само че това са жертви, които се постанова да бъдат направени.

" Налагаме тези забрани като сме наясно, че доста от нашите европейски съдружници може да не са в положение да се включат. Съединените щати добиват доста повече личен нефт, в сравнение с всички европейски страни взето дружно. Така че можем да си позволим тази стъпка, а други не могат ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Решението беше взето след дни на разискване и възходящ напън от конгресмените и в двете партии. Мнозинството от тях считат, че Путин не би трябвало да се възползва от търговията със Съединените щати. " Няма да финансираме войната на Путин! ", безапелационен беше Байдън.

Англия също разгласи, че ще спре вноса на съветски нефт до края на годината. Лондон постанова и нови наказания против Москва, като възбрана за експорт на артикули за авиационния и галактическия бранш. Британските управляващи ще могат към този момент да задържат съветски самолети, които прелитат или кацат им на територията на Обединеното кралство. А английският парламент посрещна с бурни аплодисменти видеообръщение на украинския президент Володимир Зеленски.

Той изрече благодарностите си към премиера Борис Джонсън за дейностите му към рецесията в Украйна. Зеленски прикани Запада за повече наказания против Русия поради навлизането на нейни войски на територията на неговата страна.

" Да бъдеш или да не бъдеш, - знаете добре този шекспиров въпрос. Преди 13 дни този въпрос можеше да бъде заложен за Украйна. Но в този момент – към този момент не. Очевидно е " да бъдеш “. Очевидно да бъде свободна. И къде в случай че не тук да напомня тези думи… Няма да се откажем и няма да загубим ", уточни украинският президент Володимир Зеленски.

На фона на наложените наказания, Владимир Путин забрани износа на избрани артикули и първични материали. Очаква се до на следващия ден Москва да разгласи кои ще са те. Още емблематични за Съединените щати оповестиха, че стопират работа в Русия. Поредните, които се причислиха към протеста на съветския пазар са " Кока Кола ", " Пепси " и " Макдоналдс ". Рейтинговата организация " Фич " още веднъж намали рейтинга на съветския дълг. Това, съгласно организацията, значи, че рискът от държавен банкрут е неминуем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР