Ерозирането на споразуменията за контрол над оръжията, дислоцирането на допълнителни

...
Ерозирането на споразуменията за контрол над оръжията, дислоцирането на допълнителни
Коментари Харесай

Расте рискът от война между Европа и Русия, предупреждават експерти

Ерозирането на споразуменията за надзор над оръжията, дислоцирането на спомагателни оръжия и напрежението към военните учения усилват риска от непредумишлен въоръжен конфликт сред Европа и Русия.

Това се предизвестява в годишния Мюнхенски отчет за сигурността, озаглавен " До ръба - и назад ", представен от " Ройтерс ".

В отчета се регистрира растящият напън върху договорите за нуклеарно разоръжаване като Договора за очистване на ракетите със междинен обхват и продължаващите проблеми в региона на сигурността в Източна и Централна Европа.

НАТО твърди, че няма нова въоръжена конкуренция с Русия , само че актуалната обстановка може да " докара до в допълнение утежняване на сигурността в Европа ", се акцентира в отчет, който публично ще бъде оповестен тъкмо след седмица, когато ще се организира и Мюнхенската конференция за сигурност.

В отчета се предизвестява, че неправилни дейности и недоразумения могат да доведат до непредумишлен боен конфликт.

Според създателите на проучването спорът в Украйна също съставлява огромна спънка за деескалиране на напрежението сред Русия и Запада, наблягайки, че решение на Съединени американски щати да доставят оръжие на Украйна евентуално ще затвърди актуалната невъзможност.

В отчета написа още, че страните в Източна Европа се намират в " противоречива среда със сигурността ", приклещени сред Европейски Съюз и НАТО от една страна и Русия от друга, което се случва в миг, когато Източното партньорство на Европейски Съюз е " изгубило подтик " и има дребен късмет други страни членки да се причислят към НАТО в близко бъдеще.

Около 500 висши държавни чиновници и военни водачи от Европа, Африка, Съединени американски щати, Русия и Персийския залив ще обсъдят провокациите пред сигурността на годишното събитие в Мюнхен, което ще се организира от 16 до 18 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР