ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи

...
ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи
Коментари Харесай

ЕРМ Запад обезопаси за птиците 508 стълба и монтира 103 щъркелови гнезда в област Кюстендил

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и инсталира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил за интервала 2018 година – 2023 година

Това стана ясно на събитие в гр. Дупница, където на 28 март компанията показа напредъка си по осъществяване на два плана („ Живот за птиците “ и „ Безопасен полет за птиците на Дунав “).


Те са съфинансирани по стратегия LIFE и се извършват взаимно с Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

„ Сблъсъкът на птиците с електроенергийните уреди неведнъж води до спирания на електрозахранването и до неудобства за битовите консуматори и бизнеса. В ЕРМ Запад одобряваме извънредно съществено уговорките си към клиентите, както и към опазването на биологичното многообразие. Благодарение на напъните на нашите чиновници и присъединяване ни в двата плана означаваме сериозен прогрес в постигането на нашите цели “, сподели Крум Гледжарски, началник на отдел „ Управление на качеството “ в ЕРМ Запад.

„ Високо правя оценка напъните на ЕРМ Запад и Българско дружество за защита на птиците за запазване живота на птиците посредством плановете, които развиват по стратегия LIFE.

 

Сътрудничеството сред всички виновни организации е основно за опазване на биологичното многообразие “, сподели Първан Дангов, кмет на община Дупница в обръщението си към участниците в събитието.

В рамките на стратегия Life ЕРМ Запад има ангажимент да обезопаси общо 6 600 електрически стълба, да сложи 4 900 маркиращи устройства (дивертори) и да инсталира 900 платформи за щъркелови гнезда в границите на двата плана.

До момента са обезопасени 4 700 стълба, сложени са 3000 дивертора и са инсталирани близо 940 щъркелови платформи на територията на Западна България.

За цялостната си политика за запазване на околната среда компанията бе класирана преди всичко в състезанието на b2BMedia " Най-зелените компании в България " за 2023 година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР