ЕРМ Запад и Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/

...
ЕРМ Запад и Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/
Коментари Харесай

ЕРМ Запад стартира конкурс за рисунки на тема "Електрическите стълбове - дом на дивите птици"

ЕРМ Запад и Българско сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/ започват живописен конкурс на тематика „ Електрическите стълбове – дом на дивите птици “. Инициативата е ориентирана към деца и възрастни, които припознават идеята за запазване на биологичното многообразие и биха желали да претворят своите хрумвания в рисунки. Конкурсът е част от плана „ Живот за птиците “, изпълняван от компанията в съдействие с Българско дружество за защита на птиците.

Срокът за подаване на художествените планове е от 04 май до 20 май 2022 година на имейл адрес [email protected]. Одобрените произведения ще бъдат включени в галерия във фоайето на административната постройка на сдружението, която ще бъде проведена във връзка 30 години от основаването на мрежата Натура 2000.

Необходимо е плановете да включват диви птици в контакт с детайли от електроразпределителната мрежа. Приемат се рисунки във формати jpeg и pdf, без значение от метода им на разработване. Всяка рисунка би трябвало да бъде подадена с данни за противоположна връзка.

Натура 2000 е мрежа от в. Целта на основаването й е да подсигурява запазването на най-ценните и застрашени от изгубване естествени местообитания и естествено срещащи се типове животни и растения.

Целта на актуалната самодейност е да разпространява плана „ Живот за птиците “, който се осъществя в особено предпазени зони от мрежата Натура 2000 и включва теренни изследвания, основаване на първообраз за безвредни за птиците стълбове, обезпечаване на благоприятни условия за безвредно гнездене, монтиране на защитни и маркиращи уреди и други действия за запазване на живота на птиците, уязвими при до момента с електроразпределителната мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР