Ерик МамерСнимка: Европейска комисияКритериите за приемане и в Шенген, и

...
Ерик МамерСнимка: Европейска комисияКритериите за приемане и в Шенген, и
Коментари Харесай

ЕК след записите: Приемането в Шенген и еврозоната е по ясни критерии

Ерик МамерСнимка: Европейска комисия

Критериите за приемане и в Шенген, и в еврозоната ще бъдат приложени доста прецизно. Това сподели завеждащият пресслужбата на Европейска комисия Ерик Мамер в отговор на въпрос за записа с думите на премиера Кирил Петков, пуснат от депутата Радостин Василев:

„ Това, което е ясно е, че има критерии, които се ползват за влизането в Шенген. Председателката изрази извънредно ясно поддръжката си и за България, и за Румъния за влизането им там, мисля, че това е напълно ясно. Има и доста ясни критерии за влизане в еврозоната. Председателката, както и всички еврокомисари, а и Съветът на Европейски Съюз, несъмнено, ще приложат залегналите критерии за това решение доста прецизно “.

Той означи, че ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ясно е изразила поддръжката си за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

" Напълно невероятно е да разясняваме запис с незнаен генезис, съобщи още представителят на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с днешните изказвания на народния представител Радостин Василев и представители на управителния съвет на гражданското придвижване " Силна България ".

По принцип не разясняваме изказвания и популяризирани записи, заключи представителят.

В записа, който Радостин Василев пусна на публицисти, се чува по какъв начин някогашният министър председател споделя, че Урсула фон дер Лайен го е уверила в възможностите на България да влезе в Шенген, само че не и в еврозоната на този стадий.

Същевременно, по думите му, тя му е дала обещание да влезем по различен метод и му е подметнала шеговито, че Европейски Съюз не се води единствено от морални полезности. 

Източници: БНР, epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР