Ерик Грайтънс Губернаторът на американския щат Мисури Ерик Грайтънс -

...
Ерик Грайтънс Губернаторът на американския щат Мисури Ерик Грайтънс -
Коментари Харесай

Губернаторът на Мисури подаде оставка заради сексскандал


Ерик Грайтънс

Губернаторът на американския щат Мисури Ерик Грайтънс - в миналото изгряваща звезда на Републиканската партия - подаде оставка след сексскандал и следствие на вероятни нарушавания при финансирането на предизборната му акция, съобщи Франс прес.

Грайтънс разгласи оставката си, до момента в който щатските парламентаристи обсъждаха на специфична сесия опцията за свалянето му от поста. На конференция 44-годишният губернатор сподели, че отдръпването му влиза в действие от петък, 1 юни.

Грайтънс, някогашен морски пехотинец, в началото беше упрекнат, че е направил компрометиращи фотоси на любовницата си - омъжена жена - без знанието ѝ и я заплашил, че ще ги употребява, в случай че тя разкрие случката им обществено. Губернаторът непроменяемо твърди, че е почтен.

Прокуратурата приключи случая, само че двупартийна комисия в Конгреса на Мисури заключи, че обвиняванията са достоверни.

След това следствието на щатския Конгрес беше разширено и обхвана хипотетични нарушавания при финансиране на акцията на Грайтънс. Конгресмените имаха подозрения, че предизборния екип на губернатора е сътрудничил нелегално с организация с идеална цел, с цел да скрие самоличността на донори.

Целта на това тестване беше да се окаже необикновен напън върху фамилията ми, съобщи Грайтънс, който неведнъж е окачествявал следствията против него като лов на вещици.

" Не съм нарушил нито един закон и не съм направил нито едно нарушаване, с което да заслужа сходно отношение ", сподели той на конференцията, едвам сдържайки сълзите си.

Грайтънс беше определен за губернатор през ноември 2016 година Заради свадите щатските законодатели неведнъж го призоваваха да се отдръпна и го заплашваха с импийчмънт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР