Ерик Булие от Макларън потвърди, че отборът може да се

...
Ерик Булие от Макларън потвърди, че отборът може да се
Коментари Харесай

Много е вероятно Макларън да се завърнат към оранжево, тип папая


Ерик Булие от Макларън удостовери, че тимът може да се завърне към именитата разцветка на оранжевото вид "папая ". Именно с подобен цвят беше колата, с която Фернандо Алонсо се състезава през 2017 в "Инди 500 ".

"Сериозно го обмисляме. Много е евентуално да го създадем през 2018 " съобщи Булие. Промяната би изглеждала разумна, поради че отборът ще бъде с мотори Рено – компания, която се асоциира с жълтия цвят във Формула 1. Нюансът "папая " е по-ярък и кондензиран от сегашната вариация на оранжево и черно.

През годините Макларън няколко пъти са сменяли своите цветове. При дебюта им през 1966 в Монако отборът на Брус Макларън излиза на пистата в бяло със зелена лента. Идеята е била да избягат от обичайните цветове на английския байрак. Година по-късно тимът сменя боята с чисто алено, плюс централна синя лента.

През 1968 Макларън вземат решение, че би трябвало да се отличават от останалите и избират оранжевото. То се задържа единствено до 1971, само че си остава все по този начин емблематично за отбора.

През 1972 козметичната компания Ярдли влиза като главен спонсор и болидът става съвсем чисто бял – единствено с оранжеви детайли от двете страни.

Две години по-късно в тима идва Емерсон Фитипалди и е подписана договорка с Марлборо. Колата е боядисана във фирменото червено-бяло на цигарената компания и остава по този начин цели две десетилетия. Именно те са и най-успешните за Макларън.

През 1997 Марлборо приключват партньорството и се насочват към Ферари, до момента в който Макларън подписват нова договорка с друга марка цигари – Уест. Новите цветове са сребърно и черно с дребна алена линия на носа. Започват да назовават тима Сребърните стрели.

В средата на 2005 Европейският съюз приема инструкция, с която не разрешава рекламирането на тютюневи произведения в спорта. За идващия сезон Макларън остава без главен спонсор и трансформира сребърното на цвят хром.

Десет години по-късно отборът изоставя сребристата разцветка и минава към чисто черно с червени детайли. Промяната има за цел да бележи нова епоха от съдействието с Хонда. За страдание, следват два отчайващи сезона. За третия всички в Уокинг се надяват на огромен пробив и даже се завръщат към оранжевия цвят през 2017.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР