Ерик Браднер, Доналд Тръмп показа в понеделник вечерта, че все

...
Ерик Браднер, Доналд Тръмп показа в понеделник вечерта, че все
Коментари Харесай

Изводи от събранията на републиканците в Айова - провалът на Хейли може да се окаже шанс за Десантис срещу Тръмп

Ерик Браднер,

Доналд Тръмп сподели в понеделник вечерта, че към момента Републиканската партия е негова.Бившият президент завоюва в Айова с невиждана преднина, давайки подтик на опита си да завоюва третата поредна президентска номинация от страна на своята партия. Той направи това, макар че пропусна първичните диспути и избягваше политиканството на дребно.Губернаторът на Флорида Рон Десантис изпревари някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли за далечното второ място, макар че надпреварата за номиниране в този момент се измества към Ню Хемпшир, където социологическите изследвания демонстрират, че Хейли е в доста по-силна позиция на първичния избор през идната седмица.

Резултатите в Айова демонстрираха какъв брой предани остават републиканците на Тръмп на фона на извънредно необикновената му акция, до момента в който има четири обвинявания в съда, в това число свързани с напъните да подкопае президентските избори през 2020 година

Докато празнуваше историческата си победа в понеделник вечерта в Де Мойн, Тръмп отстрани нормалните си прякори и обиди за републиканските си противници. Той поздрави Десантис, Хейли и биотехнологичния бизнесмен Вивек Рамасвами за представянето им и разказа тримата като „ доста умни и способни хора “.Но посланието му към главните му съперници беше за присъединение.„ Просто е толкоз значимо и желая да го направя огромна част от нашето обръщение: Ще се обединим. Това също ще се случи скоро “, сподели Тръмп.Полето на републиканците се стесни в допълнение: Рамасвами, който приключи четвърти, приключи акцията си и незабавно поддържа някогашния президент.

Тъй като някогашният президент надвиши 50% от гласовете в Айова и нито Десантис или Хейли се разделиха и реализираха дефинитивно второ място, републиканците не бяха по-близо до първичната конкуренция един против различен против Тръмп.Говорейки пред поддръжници, откакто Тръмп направи победна обиколка към този момент, Хейли и Десантис дадоха обещание да продължат акциите си.„ Получихме билета си от Айова “, сподели губернаторът на Флорида. Той би трябвало да посети Южна Каролина, родния щат на Хейли през днешния ден, преди да продължи към Ню Хемпшир.Междувременно Хейли е на едноцифрено равнище от Тръмп в Ню Хемпшир, демонстрират социологически изследвания. Тя се надява да се възползва от по-умерен примитивен електорат там - и да го употребява като стартова площадка, с цел да разчисти дейно полето и да се нарежда като единствената опция на Тръмп в партията.„ Мога умерено да кажа, че довечера Айова направи първичните избори на републиканците в съревнование от двама “, сподели тя пред своите поддръжници.

Проучванията демонстрираха широчината на поддръжката за Тръмп в основните изборни региони на Републиканската партия.Петдесет и три % от евангелистите поддържаха Тръмп, Десантис - с 27%, а 13% гласоподаваха за Хейли – числа, които акцентират за какво Тръмп е огромният любимец в Южна Каролина, където евангелистите съставляват голям дял от първичния електорат на партията, макар че е родният щат на Хейли.Завършилите лицей се разделят ненапълно поравно - сред Тръмп, Хейли и Десантис. Но Тръмп господства измежду тези без висше обучение с 67% поддръжка.

Един изборен регион, с който Хейли доминираше, бяха тези, които се идентифицираха като умерени или демократични. Тя завоюва поддръжка от 63% от тази група - брой, който би предвещавал мач за общи избори с президента Джо Байдън. Но също по този начин отразява какъв брой надалеч би трябвало да стигне Хейли, с цел да си пробие път към първичния електорат на републиканците. Проучването откри, че Хейли се оправя добре с тези, които имат вяра, че Байдън заслужено е спечелил изборите през 2020 година, и тези, които споделят, че качеството, което има най-голямо значение за тях, е да имат верния характер.Междувременно Десантис сподели повече мощ измежду главните гласоподаватели на Републиканската партия. От тези, чийто избор беше основан на това кой претендент споделя техните полезности. Тръмп водеше с 43%, само че 31% на Десантис беше много пред 13% на Хейли. И въпреки всичко, с малко признаци на уязвимост от някогашния президент, не е ясно къде Десантис има благоприятни условия да завоюва.

Тъй като конкуренцията се измества към по-благоприятна територия за Хейли, тя употребява речта си вечер в Айова, с цел да твърди, че е противоотровата за реванша сред Байдън и Тръмп. Тятвърди, че болшинството от американците не утвърждават както сегашния, по този начин и някогашния президент и съобщи, че нейната акция е „ последната най-хубава вяра за прекъсване на кошмара Тръмп-Байдън “.Докато поздравяваше Тръмп за успеха му, сподели, че " някогашният президент и Байдън имат повече общо, в сравнение с си мислите “. „ И на Тръмп, и на Байдън им липсва визия за бъдещето на страната ни, тъй като и двамата са погълнати от предишното, от следствия, от вендети, от недоволства. Америка заслужава по-добро “, сподели още тя.

След като беше разгласен за приключил на второ място във фракциите, Десантис сподели на поддръжниците си, че е оживял, откакто „ всичко, с изключение на кухненската мивка “ е било хвърлено по него в Айова, до момента в който даде обещание да продължи акцията си. Въпреки това, той навлиза в това, което може да се окаже мъчно, като социологическите изследвания го демонстрират надалеч зад Тръмп и Хейли в Ню Хемпшир. Очаква се Тръмп да господства в събранията на Републиканската партия в Невада. Надеждите на Десантис може значително да зависят от външни фактори. Предстоящите тествания на Тръмп могат да се трансфорат във възпламенителна точка, която трансформира траекторията на конкуренцията. Хейли, изправена пред засилен надзор през последните месеци, може да се спъне в Ню Хемпшир. Решението на Десантис да посети Южна Каролина първо във вторник, преди да пътува до Ню Хемпшир, демонстрира значимостта на щата. Това е мястото, където Хейли е служила като губернатор, само че главните гласоподаватели биха могли да се съгласят по-тясно с политиката на Десантис. Разстройването на Хейли на нейния " домакински терен " на първичните избори на 24-ти февруари може да тласне Десантис към " Супер вторник " на 5-и март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР