Ерик Адамс, новоизбраният кмет на Ню Йорк, е заявил, че

...
Ерик Адамс, новоизбраният кмет на Ню Йорк, е заявил, че
Коментари Харесай

Следващият кмет на Ню Йорк иска да му плащат в биткойни

Ерик Адамс, новоизбраният кмет на Ню Йорк, е декларирал, че би желал първите три заплати да му бъдат изплатени в биткойни, заяви Би Би Си. Бившият полицейски капитан бе определен тази седмица да поеме от януари поста на настоящия градоначалник Бил де Блазио, чийто втори мандат изтича на 31 декември.

Адамс съобщи в обществените мрежи желание да трансформира Ню Йорк в център на криптовалутната промишленост.

Стойността на биткойна, най-голямата криптовалута в света, е мощно нестабилна от основаването й през 2009 година. Коментарите на новия кмет на Ню Йорк наподобяват като опит да се изпревари градоначалникът на Маями Франсис Суарес, който към този момент написа в туитър след преизбирането си, че би желал първата му заплата да е в биткойни.

Суарес също разгласи, че би желал да трансформира Маями в център за нововъведенията в региона на криптовалутата.
В Ню Йорк постоянно реализираме огромни неща, тъй че аз ще получа първите си три заплати в биткойни, когато стана кмет, написа Ерик Адамс в акаунта си в " Туитър ". " Ню Йорк ще стане център на крииптовалутната промишленост и други бързо разрастващи се новаторски индустрии. Само почакайте! ", даде обещание той.

Ерик Адамс от Демократическата партия бе определен във вторник и ще стане вторият негър кмет на града.
Той обаче може да срещне опозиция при реализирането на концепцията си да трансформира Ню Йорк в център на бизнеса с криповалута, отбелязва Би Би Си.

Криптовалутите в предишното бяха остро подложени на критика поради въздействието им върху околната среда, а основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, която ще се бори за губернаторския пост на щата, наскоро стартира акция против нерегистрираните компании за криптовалути. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР