Ericsson: 5G абонаментите ще станат 1 млрд. тази година Най-голям ...

Ericsson: 5G абонаментите ще станат 1 млрд. тази година Най-голям

Ericsson: 5G абонаментите ще станат 1 млрд. тази година

Ericsson: 5G абонаментите ще станат 1 милиарда тази година Най-голям принос за това ще имат Китай и Северна Америка, сочи нов отчет на компаниятаПрепоръчай (0)
Шведският производител на телекомуникационно съоръжение Ericsson разгласи, че чака международните 5G мобилни абонаменти да преминат границата от 1 милиарда през 2022 година, подкрепени от мощното ориентиране към новото потомство мобилни мрежи в Китай и Северна Америка, предава Ройтерс.

По-слабата международна стопанска система и несигурностите, породени от съветската инвазия в Украйна, са причина за стесняване за прогнозата за 2022 година с към 100 млн. разкрива компанията в своя Mobility Report, който излиза на всеки две години.

Ericsson, която се конкурира с китайската Huawei и финландската Nokia, е водещ снабдител на мобилно съоръжение, в това число такова за 5G.

Въпреки че 5G абонаментите набъбнаха със 70 млн. през първото тримесечие до близо 620 млн., 4G клиентите са се нараснали със 70 млн. до към 4,9 милиарда.

5G мрежите оферират доста по-високи скорости от предходното потомство, обещавайки свързването на машини по метод, който ще докара до в този момент излеждащи футуристично неща като самостоятелното шофиране.

Очаква се 5G абонаментите да доближат 4,4 милиарда до 2027 година

Прогнозата е, че растежът на броя на 4G клиентите ще доближи пика си тази година, а по-късно ще спадне, до момента в който потребителите мигрират към 5G, показва отчетът. По-рано Ericsson очакваше 4G абонаментите да доближат връх през 2021 година

След като тази година 5G клиентите станат 1 милиарда, това ще се случи в границите на срок с две години по-къс, в сравнение с беше при 4G. Старото потомство мрежи мина тази граница 10 години след стартирането си.

Усилията на телекомуникационните оператори да дават 5G и смарт телефони на ниски цени от към 120 $ помогнаха за по-бързото нахлуване на технологията, разяснява Петер Йонсон, основен редактор на отчета. „ Китай е добавил към 270 млн. консуматори през 2021 година, а Северна Америка – 65 млн. “

Индия, която е в развой на разпределяне на търг на честотите от спектъра, се чака да стартира да способства за растежа по-късно тази година.

„ Очакваме към 30 млн. 5G клиенти в Индия през 2022 година и към 50 млн. през 2023 година “, добавя той.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg