Ердоган заяви, че първо тюркските държави са се отзовали на

...
Ердоган заяви, че първо тюркските държави са се отзовали на
Коментари Харесай

Ердоган: Близо 50 хил. души загинаха при трусовете в Турция frognews.bg

Ердоган съобщи, че първо тюркските страни са се отзовали на апелите за помощ. 

" Нашата обичана нация в никакъв случай няма да не помни вашата поддръжка “, сподели Ердоган при откриването на изключителната среща.

Темата на събитието бе " Управление при бедствия и изключителни обстановки и филантропична помощ ". Лидерите разискаха многостранното съдействие и механизмите за съгласуваност в битката с бедствията.

OTS, по-рано именуван Тюркски съвет, е интернационална организация, включваща видни самостоятелни тюркски страни, които работят дружно, с цел да повдигнат връзките и съюза между тях.

Нейни членове са Турция, Азербайджан, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан. Унгария, Туркменистан и Турската република Северен Кипър (ТРСК) имат статут на наблюдаващи.

Ердоган сподели, че организацията е подхванала значими стъпки за увеличение на комерсиалната и икономическата интеграция по време на миналогодишната среща на върха в Узбекистан.

Президентът сподели, че има вяра, че Организацията на тюркските страни ще поеме " стратегическа роля “ в гарантирането на енергийната сигурност, както и в развиването на районните транспортни и вериги за доставки.

Относно продължаващата руско-украинска война Ердоган сподели, че Турция ще продължи да поставя старания да върне страните на масата за договаряния. Държавникът поддържал " постоянен контакт " с съветския президент Владимир Путин и украинския общественик Володимир Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР