Ердоган пуска в действие мащабен социален проект за строеж на

...
Ердоган пуска в действие мащабен социален проект за строеж на
Коментари Харесай

Ердоган пуска в действие мащабен социален проект за строеж на жилища

Ердоган пуска в деяние огромен обществен план за градеж на жилища. Според президента това е най-големият сходен план в историята на Република Турция, осведоми " Хюриет дейли нюз ".

Жилищата, които ще бъдат построени като част от плана, ще бъдат предлагани на фамилии, които за първи път купуват жилище, с преференциален проект за погашение.

" Някои от тези жилища ще бъдат предопределени за пенсионери, родственици на мъченици (убити при осъществяване на служебния си дълг военни, служители на реда и прочие, бел.ред.) и ветерани, а по този начин също и за новобрачни двойки ", сподели президентът.

Подробности за проекта ще бъдат оповестени идващия месец.

Всички жилища ще бъдат свързани с енергийни системи въз основата на възобновими източници, ще бъдат издигнати с енергоспестяващи и щадящи климата материали, съвместими със тактиката за нулеви боклуци, сподели още Ердоган, като акцентира, че това ще бъде най-мащабната самодейност за обществени жилища в страната, съобщи Стандарт.

Нашата цел е както да дадем подтик на строителния бранш, по този начин и да осигурим жилища при налични условия на нашите жители, като увеличим предлагането. Този план ще спомогне и за понижаване на цените на наемите на жилищата, които в последно време провокират неодобрение, акцентира президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР