Ердоган повтори предложението си да приеме Владимир Путин и Володимир

...
Ердоган повтори предложението си да приеме Владимир Путин и Володимир
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Постоянно прекратяване на огъня с Украйна ще проправи пътя към дългосрочно решение

Ердоган повтори предлагането си да одобри Владимир Путин и Володимир Зеленски в Истанбул или Анкара. Според информация, получена от президентски източници, Ердоган е споделил на Путин, че постигането на единодушие по някои въпроси може да изисква среща сред водачите.

Путин е уведомил Ердоган по телефона за хода на договарянията сред съветските и украински представители. Ердоган е изразил признателност към Путин за помощта му при евакуацията на турски жители от Украйна.

" Президентът Ердоган съобщи, че Турция резервира откровения си метод, който е демонстрирала през цялото време, с цел да подсигурява мира сред Русия и Украйна. Като съобщи, че в случай че бъде оповестено непрекъснато преустановяване на огъня, пътят към дълготрайно съглашение ще бъде отворен, президентът Ердоган изрази откровеното си предпочитание за позитивни резултати от договарянията сред Русия и Украйна ", се споделя в изказване на президентската пресслужбата.

По-рано съветникът на началника на кабинета на Зеленски и член на украинската делегация за договарянията с Русия Михайло Подоляк съобщи, че се приготвят документи за възможни директни договаряния сред Зеленски и Путин. Путин може и би трябвало да се срещне със Зеленски не с цел да разисква, а с цел да фиксира постигнатите съглашения и договорености, съобщи прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков пред РИА Новости.

Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган показаха желанието си да развиват търговско-икономическо съдействие, в това число реализирането на стратегически планове в енергийния бранш, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Въпросите от двустранния дневен ред бяха разисквани в детайли. Резултатите от неотдавнашните диалози сред министрите на външните работи в Анталия и Москва бяха оценени позитивно. Страните показаха желание да продължат да развиват взаимноизгодно търговско-икономическо съдействие, в това число осъществяването на стратегически планове в енергийния бранш ", оповестиха от Кремъл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР