Епохата на сътрудничество със Запада приключи, дойде време да се

...
Епохата на сътрудничество със Запада приключи, дойде време да се
Коментари Харесай

Москва: Приключи епохата на сътрудничество на Русия със Запада

Епохата на съдействие със Запада завърши, пристигна време да се отървем от илюзиите и да разберем, че връщане към обстановката отпреди 24 февруари в връзките с Европа и Съединени американски щати е невероятно. Това съобщи шефът на Департамента по външнополитическо обмисляне към Министерство на външните работи на Русия Алексей Дробинин.

" Независимо от продължителността и изхода от Специалната военна интервенция в Украйна, още в този момент можем да установяваме, че 30-годишната ера на общо взето, градивно, въпреки и не безпроблемно съдействие със Запада, окончателно е завършила ", отбелязва Дробинин в своя публикация за сп. " Международен живот ", озаглавена " Уроците на историята и бъдещето - размишления за външната политика на Русия ".

Според него в този момент на съветските управляващи се дава опция дефинитивно да се отърват от илюзиите и да излязат " отвън рамките на парадигмата на " приятелско усвояване ", поредно прокарвана от западните сили след 1992 година "

" Ясно е, че връщане към обстановката до 24 февруари в връзките със страните от Северна Америка и Европа няма да има ", безапелационен е Дробинин.

Той счита, че Русия " е навлязла в остра фаза на единоборство с нападателния алианс от вражески страни ", отпред със Съединени американски щати. Целта на това обединяване, както отбелязва дипломатът, е Русия да бъде отстранена като геополитически съперник.

След началото на бойните дейности в Украйна Западът ускори санкционния напън против Москва. Много страни оповестиха заледяване на съветските активи и започнаха да прокарват начини за отвод от съветските енергоносители. Въпросните ограничения се обърнаха против Европа и Съединени американски щати, като предизвикаха растеж в цените на храните и горивата, означават съветските медии.

В Кремъл дефинираха тези ограничения като " икономическа война ". Както означи президентът Владимир Путин, глобите нанесоха сериозен удар по цялата международна стопанска система, а резултатът от дейностите на Запада е утежняването на метода на живот на милиони хора по света.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР