Епидемията от коронавирус в Китай подтикна няколко модни марки да

...
Епидемията от коронавирус в Китай подтикна няколко модни марки да
Коментари Харесай

Модни компании местят производството си от Китай в Турция

Епидемията от ковид в Китай подтикна няколко фешън марки да договарят с турски компании за вероятно прекачване на производството на дрехи от Китай в Турция, обявиха представители на турската фешън промишленост.
От епидемията в Китай са починали 637 души, а доста компании стопираха производството до идната седмица или по-дълго, по искане на държавното управление, което се стреми да спре разпространяването на вируса.
Китай господства в международния бранш за произвеждане на дрехи, а турските производители се специализират в по-висококачествени и скъпи артикули през последните години.
Мениджърите по поръчките и дизайнерите не могат да отидат в Китай поради боязън от ковид и ограничавания за пътешестване. Ето за какво няколко известни марки сега разискват производството на дрехи за новия сезон да се реалокира в Турция, твърди ръководителят на Сдружението на турските производители на дрехи Хади Карасу.
" Като се има поради, че индустриалните разноски в Китай и Турция са съвсем равни, някои европейски компании към този момент започнаха да обмислят прекачване на поръчките тук ", сподели Карасу.
Той означи, че " Китай изнася облекла на стойност към 170 милиарда $. "
" Според нашите калкулации, при първичната фаза в Турция ще бъдат трансферирани към 1% от поръчките, което може да възлезе на към 2 милиарда $ ", счита Карасу.
Турция е изнесла дрехи на стойност 17,7 милиарда $ предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР