Епидемия от птичи грип опустошава огромната птицевъдна индустрия в Калифорния,

...
Епидемия от птичи грип опустошава огромната птицевъдна индустрия в Калифорния,
Коментари Харесай

Птичият грип сее хаос в района на „Кошницата с яйца“ в Калифорния

Епидемия от птичи грип опустошава голямата птицевъдна промишленост в Калифорния, принуждавайки предприятията да убият повече от един милион пилета и причинявайки скок на цените на яйцата.

Майк Уебър, който е притежател на Sunrise Farms в окръг Сонома, научи предишния месец, че неговите пилета са се заразили със мощно заразния вирус. Според държавните правила той трябваше да заколи цялото си стадо от 550 000 кокошки носачки.

„ Това е контузия. Всички претърпяваме тъга вследствие на това “, сподели Вебер пред Асошиейтед прес в празен курник. „ Петалума е известна като международната кошница с яйца. Опустошително е да видиш по какъв начин кошницата с яйца гори в пламъци. “

Птичият грип сее безпорядък в Калифорния година откакто заболяването докара до внезапно повишаване на цените на яйцата до рекордни равнища в цялата страна заради дефицит след експлоадиране в Средния Запад.

Длъжностни лица оповестиха изключително състояние в окръг Сонома, северно от Сан Франциско, откакто близо дузина търговски ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР