Епидемия от листерия — свързана с цели праскови, нектарини и

...
Епидемия от листерия — свързана с цели праскови, нектарини и
Коментари Харесай

Калифорния съобщава за множество случаи на най-новата епидемия от бактерии, свързани с плодове, CDC казва

Епидемия от листерия — обвързвана с цели праскови, нектарини и сливи — е докладвана 11 пъти в седем щата.

Три случаи са докладвани в Калифорния към понеделник, най-големият брой с изключение на Флорида, съгласно данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

Другите пет случая са докладвани в Колорадо, Илинойс, Канзас, Мичиган и Охайо. Според изказване 10 души са приети в болница и един човек в Калифорния е умрял.

Хронологията на епидемията обгръща от 2018 година до август.

Интервютата със инфектирани хора и лабораторните проби потвърдиха, че задачите праскови, нектарини и сливи от ферми на HMC „ разболяват хората “. Администрацията по храните и медикаментите откри листерия в проба от праскова, заяви CDC. Компанията непринудено изтегли плодовете си в петък, продадени в Съединени американски щати сред 1 май и 15 ноември 2022 година и сред 1 май и 15 ноември тази година заради евентуално заразяване.

Броят на хората, заболели, съгласно CDC, евентуално е по-висок от докладваното.

Какво би трябвало да извършите по-късно

Изтеглените праскови, нектарини и сливи трябваше да бъдат извадени от рафтовете в магазините за търговия на дребно.

Не яжте плодовете. Ако намерите такива в дома си, изхвърлете ги.

Почистете хладилника, фризера, контейнерите и всички други повърхности, които са влезнали в контакт с храната, тъй като листерията може елементарно да се популяризира.

Това не е обвързвано с епидемията от салмонела, обвързвана с пъпеша, оповестена от CDC в петък, с един регистриран случай в Калифорния.

Въпросите би трябвало да се насочват към 844-483-3867, гишето за информация за потребителите на HMC, от 8 сутринта до 20 часа, от понеделник до петък, съобщи FDA.

Симптоми на листерия

Тези признаци могат да се материализират още в същия ден, откакто погълнете храна с листерия, съгласно CDC:

Треска

Мускулни болки

Летаргия

Главоболие

Схванат врат

Дезориентация и загуба на равновесие

Гърчове

Онези, които са най-уязвими към бактериалното заболяване, включват бременни хора, хора на 65 и повече години и хора с отслабена имунна система.

“ Това е по този начин, тъй като Listeria е по-вероятно да се популяризира оттатък червата им в други елементи на тялото им, което води до тежко положение, известно като инвазивна листериоза “, написа CDC в изказване.

Други плодови артикули се проверяват за допустимо заразяване, декларира CDC.

Какво желаете да знаете за живота в Сакраменто? Задайте на нашия екип от публицисти за услуги най-важните си въпроси в модула по-долу или имейл [email protected].

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР