Епидемичен взрив от ентероколит е регистриран в Пловдив през последната

...
Епидемичен взрив от ентероколит е регистриран в Пловдив през последната
Коментари Харесай

Бум на ентероколит в Пловдив

Епидемичен гърмеж от ентероколит е регистриран в Пловдив през последната седмица. Това демонстрира последната епидемиологична информация на Министерството на здравеопазването. 35 души са наранени, измежду които девет деца. Малчуганите са болни след хранене от детска млечна кухня. Оплакванията им са били идентични - температура и диария. Четири от хлапетата са били признати в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „ Св. Георги " - Пловдив.

При извършените микробиологични проучвания при 4 от децата е изолирана салмонела. За епидемията е била известена и регионалната организация за сигурност на храните в Пловдив. Извършено е епидемиологично изследване по случая. Изследван е личният състав в детската млечна кухня и пункта за разпределяне на храна към нея. Резултатите са негативни. Ентероколитът е инфектиране на дебелото черво и тънките вътрешности, което се случва в остра или хронична форма.

Най-често острият ентероколит се дължи на хранителна интоксикация, която се предизвиква от разнообразни салмонели. Инфектирането става при ястие на инфектирано месо, риба, мляко, сирене, яйца и други

При леката форма на ентероколит болните оздравяват за 4-5 дни. В по-тежките случай казусът може да продължи до месец или да премине в продължителен ентероколит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР