Епархийският съвет на Буковинската митрополия (Румънска патриаршия) реши да постави

...
Епархийският съвет на Буковинската митрополия (Румънска патриаршия) реши да постави
Коментари Харесай

Поставиха под запрещение румънски епископ заради хомосексуализъм

Епархийският съвет на Буковинската митрополия (Румънска патриаршия) реши да сложи под забраняване локален свещеник, след публикуван видеозапис на негови " скандализиращи дейности с юноша, който по това време е бил на 17 години ", се споделя в формалното известие на митрополията.

Занапред епископът няма да прави свещенодействие, а делото ще бъде прегледано след края на Богородичния пост на постоянната сесия на Св. Синод на Румънската патриаршия, като се чака епископът да бъде лишен от ранг.

Самият свещеник не е коментирал обществено абсурда, само че посредством своя юрист е подал тъжба в Дирекцията за следствие на проведената престъпност за клюка. В жалбата той твърди, че видеозаписът е монтаж и желае техническа експертиза. Още по-неприятен е фактът, че в жалбата си той упреква трима свещеници в изнудване.

Румънските медии разясняват интензивно и с детайлности абсурда, което без подозрение се отразява на престижа на Църквата като цяло. Макар и по-рядко, само че се чуват и гласовете на духовници, съгласно които безмълвното покриване на сходни кавги единствено видимо е " за положителното на Църквата ", тъй като Църквата не е човешка организация, за която имиджът в обществото е най-съществен за триумфа на делото й - Църквата е пространство, където населява по несравним метод Светият Дух и прикриванет, а по този метод насърчаването, на сходни грехове, " за които е срамно даже да се приказва ".

Източник: dveri.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР