Епъл и ирландското правителство са постигнали споразумение от началото на

...
Епъл и ирландското правителство са постигнали споразумение от началото на
Коментари Харесай

13 млрд. евро ще плати Епъл на Ирландия заради неправомерни данъчни облекчения


Епъл и ирландското държавно управление са постигнали съглашение от началото на 2018 година софтуерната компания да стартира да заплаща налози на стойност 13 милиарда евро. Тази сума беше избрани от Брюксел като непозволени данъчни облекчения, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

" Вече постигнахме съглашение с Епъл по отношение на правилата и действието на блокираната сметка ", съобщи министърът на финансите Паскал Донъхоу в Брюксел, като думите му бяха доказани пред Агенция Франс Прес от неговото министерство.

На среща с европейската комисарка за конкуренцията Маргрете Вестагер той е изтъкнал, че се чака парите да стартират да бъдат превеждани от Епъл по сметката през първото тримесечие на идната година. Европейската комисия изиска преди година Ирландия да получи от Епъл тези средства, които съгласно нея съставляват непозволени данъчни облекчения за софтуерния колос.

Европейската централа на Епъл се намира в Ирландия, където се регистрират всички облаги на компанията на Стария континент, както и в Африка, Близкия изток и Индия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР