EPA/БГНЕС В четвъртък хърватският президент Зоран Миланович отхвърли забележките на София

...
EPA/БГНЕС
В четвъртък хърватският президент Зоран Миланович отхвърли забележките на София
Коментари Харесай

Хърватският президент с нова груба атака срещу България

 EPA/БГНЕС В четвъртък хърватският президент Зоран Миланович отхвърли забележките на София по отношение на изказването за Република Северна Македония и съобщи, че София би трябвало да спре да " рита “ Скопие, написа македонското издание " Независен “.

" районен съд Македония е привикнала да я третират като " изкупителна жертва. Ако имате вътрешнополитически проблем, който не можете да разрешите, постоянно можете да ударите Македония. Това е неправилно “, сподели Миланович, отговаряйки на журналистически въпрос.

Той акцентира, че РСМ е изпълнила всички демократични условия за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Хърватският президент разкритикува България с тежки думи по време на срещата на върха на процеса Бърдо-Бриони в понеделник, заявявайки, че София обуславя влизането на Македония в Европейски Съюз с " смяна в учебниците по история “. По неговите думи " тази страна и този народ са платили доста висока цена до момента “.

" Играят доста примерно и съгласно разпоредбите. Те са изпълнили всички демократични условия, които можем да си представим, това е многонационална общественост с доста албанци и това съдействие е образец “, добави Миланович.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР