Ентусиазмът на Соломон Паси и Росен Плевнелиев е неуместен. Двамата

...
Ентусиазмът на Соломон Паси и Росен Плевнелиев е неуместен. Двамата
Коментари Харесай

Димитър Ганев:Мнозинствата в 48-ото Народно събрание ще бъдат различни и тематични

Ентусиазмът на Соломон Паси и Росен Плевнелиев е неудобен. Двамата са авторитетни, само че вкарването им е един от нелепите жестове на ГЕРБ. Това сподели журналистът Асен Агов в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Бюджетът за 2023 година и приемането на законите по Плана за възобновяване са точките, които би трябвало да накарат народните представители да проработят за положителното на цялото ни общество, разяснява той.

„ Първоначалният проект на ГЕРБ да провали Народното събрание още в първия ден не съумя. Трансферните политици застанаха като стена в отбрана на Бойко Борисов, а той е основната спънка към съставянето на държавно управление. Време му е да се пенсионира. Политиката не търпи дълги престои ", счита Агов.

Политологът Димитър Ганев съобщи, че е песимистичен за съставянето на кабинет. „ Ако има коалиция сред ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ", това ще е непопулярно и ще подари успеха на идните локални избори на „ Продължаваме промяната ", изясни той.

Според него болшинствата в 48-ото Народно заседание ще бъдат разнообразни и тематични.

Според журналиста Асен Григоров е допустимо да се сътвори държавно управление с болшинството, постигнало избора на Вежди Рашидов, само че не с първия, а с третия мандат, който евентуално ще бъде връчен на най-малката партия - „ Български напредък ". „ Аз мисля, че това се готви. Това болшинство, което гласоподава Рашидов, има много допирни точки. Една от тях е хартиената бюлетина. Другата е мекото отношение към експанзията на Русия ", добави той.

Българското национално заседание е отражение на българското общество, съобщи Григоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР