Ентусиазмът на феновете на Манчестър Юнайтед отново го няма. Рано-рано

...
Ентусиазмът на феновете на Манчестър Юнайтед отново го няма. Рано-рано
Коментари Харесай

Слънцето няма скоро да изгрее на улица Манчестър Юнайтед

Ентусиазмът на почитателите на Манчестър Юнайтед още веднъж го няма. Рано-рано изчезна. След единствено една победа в първите четири турнирни мача. " Червените дяволи " започнаха гръмко - с 4:0 против Челси в първия кръг от новия сезон 2019/2020. Милионите последователи на клуба по целия свят започнаха да мечтаят. Е, фантазиите са безвъзмездни. За разлика от услугите на шайката средняшки футболисти, навъдила се последните години на " Олд Трафорд ". До скоро " Театър на фантазиите ", най-големият клубен стадион в Англия се трансформира в арената на разочарованието. Последваха три посредствени представяния, измежду които историческа загуба вкъщи от Кристъл Палас (1:2). След месец Висша лига равносметката е такава. Четири точки от пет мача и позиция на средняк.

Сезон без купа се считаше за прахосан.
 Снимка 439855
Източник:

Така беше преди десетилетие. Възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън печелиха мачове единствено с появяването си на терена. Още от съблекалнята и тунела излизаха наплашени противниковите играчи. В момента Юнайтед се бори със зъби и нокти за влизане в топ 4. По-лошото е, че преди началото на сезона се слага тази цел. Влизане в Шампионска лига, което убегна в края на месец май. Подигравките бяха заслужени - 20-кратният отличник финишира шести, на 32 точки от първенеца!

В клуба липсва ясна политика за развиване. Младите гении са капризни, арогантни и прехвалени, а огромните звезди и към този момент одобрени имена просто не желаят да облекат " алената " фланелка. И за какво да го вършат?
 Те бяха Юнайтед
Те бяха Юнайтед

Нека си спомним за емблематичните футболисти, които изнасяха представления в " Театъра на фантазиите "

Манчестър Юнайтед има потребност от време. Много време.

Слънцето няма скоро да изгрее в тази част на града, при " небесносините " обстановката е на противоположния полюс. Да, вложенията в Сити бяха и са доста съществени, само че белким " алените дяволи " не прахосаха стотици милиони? Всеки трансферен прозорец се взимат скъпоплатени играчи, които след това мъчително опрадвадат и половината от даденото за тях. Междувременно повърхностно прибират 300-500 хиляди лири на седмица. Такава е действителността на " Олд Трафорд ". Докато почитателите добросъвестно отделят трицифрени суми за клубни карти, билети, фланелки и тн.
 Снимка 439858
Източник:

Като Робин Худ, само че в съвременен вид. И извърнат - работническата класа всеобщо си заплаща да гледа неуспех след неуспех, а клубът събира парите и ги раздава на Джеси Лингард, Маркос Рохо, Фил Джоунс и компания. Последният вероятно постоянно го боли главата от шума на лъскавото Бентли " Континентал ". Заслужил го с " чудесна " игра в отбрана, до момента в който Пол Погба и Джей Лингс дабват след гол на подготовка.
 Проклятието на номер 7
Проклятието на номер 7

Легендарният номер в Манчестър Юнайтед

Оле Гунар Солскяер стартира стремително.

Юнайтед побеждаваше... като че ли на магия предходната зима. Всичко потръгна още веднъж - Жозе Моуриньо бе уволнен. Впилото се като паразит мрънкащо футболно великолепие съумя да влезе в спор с съвсем всеки в клуба. От чистачката на северната естрада на " Олд Трафорд " до Малкълм Глейзър. Но на страсти и инерция се кара до време, а по-късно би трябвало да започнеш да се доказваш. Оле взе скалпа на милиардната селекция на Пари Сен Жермен в Шампионска лига, което в допълнение внесе убеденост в норвежкия експерт. Феновете на отбора си припомниха положителните остарели дни. И до тук.

Сега е време за деяние. Налице са първите първи проблясъци за възобновление на този популярен клуб. От пепелта - като птицата феникс.
 Снимка 438158
Източник:

Какво ни приказва лятната селекция на " алените дяволи "? Бяха закупени класните бранители Аарън-Уан Бисака и Хари Магуайър. Юнайтед заплати доста висока цена за укрепването на отбранителния си вал, тъй като поради нормите за финансов феърплей не останаха пари за нападател. А подобен си потегли - даже двама. Разочаровалите в " алената " част на Манчестър Ромелу Лукаку и Алексис Санчес към този момент са в Интер. Единствен Даниел Джеймс от Суонзи укрепи офанзивата и точно той е индивидът във форма от началото на сезона. Оле избра да играе на несъмнено, а това е доказателство, че норвежецът търси по-бавният път към върха. За който ще би трябвало доста време, както към този момент изложих. Липсата на задоволително класа в средата на терена, изключително когато Погба не е във форма, е явна. И дребните деца знаят, че 20-кратният първенец на Англия има сериозен проблем против тимове, които се затварят.

Като нищо Манчестър Юнайтед ще продължи да крета сред трето и шесто място в идващите 3-4 години. В клуба би трябвало да си дадат ясна сметка, че малко неща работят както би трябвало и скоро няма да вдигнат " купата с ушите ". Най-много Купата на Лигата. Но с неизменност и търпене усмивките ще стартират да се завръщат. След тях и триумфите, тъй като клубът е предопределен да печели.
 Магнатите, които пожелаха Манчестър Юнайтед
Магнатите, които пожелаха Манчестър Юнайтед

През годините няколко предложения бяха отхвърлени
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР