ентралната избирателна комисия настоява за среща с вицепремиера Томислав Дончев

...
ентралната избирателна комисия настоява за среща с вицепремиера Томислав Дончев
Коментари Харесай

ЦИК иска среща с Томислав Дончев за машинното гласуване

ентралната изборна комисия упорства за среща с вицепремиера Томислав Дончев по въпроса за машинното гласоподаване.

В комисията, посредством сдружението „ Информационно обслужване “, са били препратени предложения за машини, постъпили предишния месец в Министерски съвет. Документите са на британски език, съобщи БНР.



Според ръководителя на ЦИК Стефка Стоева всички тези въпроси би трябвало да бъдат разисквани с държавното управление, като страната би трябвало да купи, а не да наема машини за гласоподаване:

„ Винаги съм смятала и съм го повтаряла, че страната е тази, която би трябвало да закупи машините. Това е съществено дело, виновен въпрос, става дума освен за закупуване, само че и за логистиката, съхранението не е еднократен акт. Считам, че би трябвало да споделят органите на законодателната и изпълнителната власт с ЦИК, тъй като не е единствено наше дело “.

Остро изявление по казуса направи заместник- ръководителят на ЦИК Севинч Солакова. Тя акцентира, че комисията е водещ орган по организацията на идните парламентарни избори, само че, съгласно нея, е подценена от изпълнителната и законодателната власт.



„ Интересно по какъв начин по този начин заместител министър-председателят има среща с правна комисия в Народното събрание по отношение на изменение в Изборния кодекс без да е належащо, даже да бъде осведомена Централната изборна комисия. Интересно, отново споделям, по какъв начин се разпорежда на частно сдружение с държавно присъединяване осъществяването на интернационално пазарно изследване на производиетли на машинно гласоподаване и цени без да се осведоми ЦИК “, сподели Севинч Солакова в днешната полемика по тематиката за машинния избор и организацията му.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР