„ЕНП трябва да намали своето влияние. Европа има нужда от

...
„ЕНП трябва да намали своето влияние. Европа има нужда от
Коментари Харесай

Иво Христов: Европа има нужда от завой наляво

„ ЕНП би трябвало да понижи своето въздействие. Европа има потребност от завой наляво ". Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България " Иво Христов пред БНР. Той дефинира включването му в листата на Българска социалистическа партия, като нужда от смяна, споделена от доста хора - президента, Българска социалистическа партия и хилядите хора, които го декларират посредством митинги или овакантяване на страната. „ Моята причина да приема тази покана е, че тази борба сега е решаваща. От нея зависи дали ще се сътвори нова политическа обстановка в България и опция за поврат ", сподели още той и добави, че статуквото е корупционно и не удовлетворява хората. „ Президентът даде изявление, в което удостовери доверието си и аз в никакъв случай не съм се отмятал от лоялността си към него. Оставам ръководител на Стратегическия съвет към президента - задължението ми към триумфа на президента Радев остава категоричен и пълностоен. Считам, че това е въпрос на оцеляване на българската народна власт, тъй като сме в властнически режим ", разяснява Христов.
„ Визия за Европа " е много стилен документ, който следва да бъде показан пред хората и това ще бъде задачата на акцията ", сподели още претендентът за евродепутат. Като водещи цели той уточни, че се планува стимулиране на обществените вложения, по-ефективна и по-малка европейска администрация. Той разяснява и че в България администрацията се разраства фрапантно в последните години. „ Армия от служители, назначени по партийна линия, постоянно с партийни рекомендации. На доста места в страната, с цел да постъпиш в общински предприятия, би трябвало да имаш протекцията на локален партиен водач от властимащите. На това би трябвало да се постави край ", безапелационен е Христов. Като други цели от „ Визия за Европа " той уточни: европейски налог върху финансовите транзакции, както и законодателство против избягването на налози и против офшорните зони. „ Ако „ Апартаментгейт " хвърли светлина върху имотното положение на част от българските политици, то не е загадка, че доста европейски и български политици имат сметки в офшорни зони ", изясни той.
Христов акцентира, че опозиционният звук не е звук на борба, а това е естественото предопределение на всяка съпротива - да управлява властта. „ Властта беше застигната от серия от кавги, които се застъпват. Констатацията на неуспеха не е на Българска социалистическа партия. Тя е справедлива. Един народ, намалял с 2 млн. в границите на 30 години, в който преобладаващото болшинство от младежи възнамерява живота си в чужбина, в който пътищата пораждат транспортни произшествия, а кокаин изплува по плажовете, надали има сполучливо ръководство ", разяснява той. Според него няма да има диалогична и изключително цивилизована акция. „ Политическият спор е нервен и чакам яростна акция ", добави претендентът за евродепутат.
По мотив класацията за медийна независимост, той акцентира, че резервираме 111-то място, сред Етиопия и Мали. „ Качеството на свободата на словото дефинира и качеството на демокрацията. Нашата се оказва африканска, само че даже и това като че ли ни е доста, тъй като в последните дни в Африка имаше забележими промени ", разяснява той. Според него българите са апатични и се отхвърлят от присъединяване, с цел да не бъдат излъгани, само че това е най-сигурният метод други да решат вместо тях и още веднъж да бъдат излъгани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР